Vse, kar morate vedeti o sekcijskih vratih

Posted on 19-05-2020 , by: komerciala2 , in , 0 Comments

Vse, kar morate vedeti o sekcijskih vratih

Popolnoma prilagojena vašemu okusu in potrebam

 

Izgled je postal pomemben del stavbnega pohištva in garažna vrata niso nikakršna izjema. So namreč zelo pomemben element objekta, saj ne nudijo zgolj varovanja vašega premoženja, temveč tudi estetsko dovršen videz. Arhitekturno dovršena garažna vrata bodo podobo vašega doma elegantno zaokrožila in mu dala piko na i.

Poznamo več vrst oziroma tipov garažnih vrat. Ti se med seboj razlikujejo glede na način odpiranja. Eden izmed bolj priljubljenih so dvižna sekcijska, ki so cenovno dostopna, elegantna in enostavna za uporabo. Če ste ravno pred menjavo starih garažnih vrat ali pa se za nakup odločate prvič, smo za vas pripravili nekaj več informacij o tem tipu.

Razlogov za priljubljenost dvižnih sekcijskih vrat je več – so cenovno ugodna, imajo višji nivo izolativnosti kot recimo rolo vrata, tudi odpirajo se hitreje, predvsem pa jih je možno popolnoma prilagoditi kupčevim željam – vgradimo lahko okna, svetlobne lamele, lopute za živali, zračnike, osebne prehode … Sestavljena so iz posameznih panelov višine od 50 do 60 cm, ki so debelejši (najpogosteje 42 mm, lahko tudi 62 mm), med seboj pa zatesnjeni s posebnim gumijastim tesnilom in oblikovani tako, da se popolnoma ujemajo. So dodatno izolirani, zaradi uporabe posebnega CFC polnila pa prenašajo ekstremne vremenske pogoje (zagotavljamo, da se med temperaturami -40 stopinj Celzija in +50 stopinj Celzija, ne bodo deformirala). Posebnost sekcijskih vrat, ki bo kupca zagotovo najbolj zanimala, je velika izbira kombinacij barv (izgled mahagonija na woodgrain strukturi, prozorna vrata, popolnoma lastna barva …), prav tako je lahko popolnoma prilagojena tudi površina panelov (lahko je  obliki kasete, v strukturi lesa, lahko je gladka ali ima eno oziroma več vmesnih črt). Njihov izgled omejuje samo vaša domišljija.

Dvižna sekcijska vrata za odpiranje in zapiranje ne potrebujejo veliko prostora, saj se pomikajo navpično navzgor, ko dosežejo določeno višino pa se začnejo »lomiti« in svojo pot nadaljujejo vodoravno. Če je strop pod naklonom, prilagodimo tudi naklon vodil.

Stranska sekcijska garažna vrata

Lastnosti stranskih sekcijskih vrat so po debelini in izoliranosti panelov identične sekcijskim garažnim vratom. Od njih se razlikujejo zgolj v načinu odpiranja – ne odpirajo se navpično navzgor kot sekcijska, ampak bočno ob steno. In prav to je tisto, zaradi česar so kupcem tako zanimiva, saj so drugačna od ostalih, bolj ekstravagantna, dajejo občutek naprednejše tehnologije in modernejšega pristopa. So dobra rešitev tudi v primeru, ko so na stropu kakšne ovire. Prednost stranskih sekcijskih vrat je tudi ta, da ne potrebujejo osebnega prehoda, saj se odprejo točno toliko, kolikor kupec potrebuje ali želi – lahko jih odprete samo delno in omogočite prehod posamezniku, če jih odprete v celoti se lahko skoznje zapeljete z avtomobilom … Prav tako tovrstna rešitev ne potrebuje torzijskih vzmeti, zaradi česar je vzdrževanje še lažje. Paneli pri stranskih sekcijskih vratih (tudi pri klasični izvedbi) so vroče cinkani in prašno barvani, prašno barvana pa je tudi konstrukcija, ki je sicer v aluminijasti izvedbi.

Kako je z varnostjo?

V podjetju Hanus pri razvoju garažnih vrat vseh tipov, vključno s sekcijskimi, varnost postavljamo povsem na vrh. Sekcijska vrata so preizkušena in certificirana v skladu z visokimi varnostnimi zahtevami evropskega standarda EN13241-1. Vsa naša sekcijska vrata nudijo ustrezno zaščito pred priprtjem ter poškodovanjem rok in prstov. Za rešitev tega smo vgradili tako imenovan “hand-push” sistem, za dodatno varnost pred morebitnimi poškodbami pa skrbi tudi avtomatično zaznavanje in povraten ukaz (fotocelice) v primeru, da vrata naletijo na oviro. Fotocelice so nameščene na pohodni višini zunanjega dela vrat in kadar je žarek med eno in drugo celico prekinjen (npr. pri prehodu vozila), se vrata namesto spuščati začnejo ponovno dvigati. Pri klasičnih sekcijskih vratih pa je na vratih osebnega prehoda nameščeno še magnetno stikalo, ki v primeru, da je prehod odprt, preprečuje dvig celotnih vrat. Na ta način pred poškodbami zavarujemo celotna sekcijska vrata, vključno z osebnim prehodom.

Pri nas ni pomembna samo varnost, temveč tudi udobje, ki je na visokem nivoju. Kupcem nudimo različne možnosti odpiranja vrat, vse od kodnega brezžičnega stikala (vrata odprete tako, da vtipkate geslo) čitalca prstnih odtisov, stikala na ključ pa do sistema zunanje ključavnice in dodatnega daljinca.

S pravilnim načrtovanjem in pravim partnerjem si boste zagotovili vrata, ki vam bodo nudila visoko kakovost, obenem pa prihranila denar in skrbi. Naj bo nakup garažnih vrat prijetno opravilo in ne razlog za stres ter slabo počutje. Verjamemo, da se vam bo ta investicija vsakič znova izkazala za dobro.

 

share: