Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

Zaletel sem se v garažna vrata! Kaj pa zdaj?

Verjamete ali ne, to sploh ni taka redkost! Malenkost prehitro, nekaj nezbranosti ali pa nekaj centimetrov preveč, pa so poškodbe vrat tu. A brez skrbi, čisto vse se da popraviti in spraviti nazaj v prvotno obliko. Kako? Sledite našim navodilom, ki smo jih pripravili za vas, kaj storiti v tem primeru.

Ocenite škodo

Najprej se umirite in dvakrat globoko vdihnite. Če ste se zaleteli z nizko hitrostjo, kar se verjetno ste, je počilo huje, kot pa je velika škoda. Ko se prepričate, da je z vami in s sopotniki vse v redu, preverite garažna vrata. Pomemben nasvet – samo poglejte jih; ne pa tudi dotikajte. Ob dotiku se lahko poškodujete ali pa naredite še večjo škodo. Čeprav so vrata morda videti v redu, lahko ročno ali avtomatsko odpiranje ali zapiranje povzroči trajno okvaro pogona. Nastalo škodo fotografirajte, nato pa pokličite strokovnjake, da še oni ocenijo škodo. Medtem, ko čakate nanje, preverite še vaš avto.

Morebitne poškodbe na garažnih vratih

Nekaj najpogostejših scenarijev, ko kdo trka v garažna vrata:

  • Garažna vrata so se zataknila

Če ste se v garažna vrata zaleteli med odpiranjem ali zapiranjem je možno, da so se zataknila. Težava nastane, če ste vi ostali ujeti v njej in nimate dodatnih vrat za izhod ali pa imate v garaži shranjene kakšne dragocenosti, do katerih zdaj ne morete. V vsakem primeru jih nikar ne skušajte sami odpirati ali zapirati, da ne poškodujete sebe ali vrat. Pokličite strokovnjake, tudi če je popoldne. Podjetje, ki vam je zmontiralo vrata ima namreč po vsej verjetnosti tudi dežurno servisno ekipo, ki bo pomagala pri rešitvi vaše težave.


Poškodovana garažna vrata

  • Garažna vrata so padla s tirnic

Če menite, da so vaša garažna vrata padla s tirnic, potem se jih nikar ne dotikajte in počakajte na strokovnjake. Takšno početje – popravljanje vrat, ki so padle s tirnic, je namreč lahko zelo nevarno.


Poškodovana vodila garažnih vrat

  • Del vrat je ukrivljen

V kolikor ste se zaleteli v spodnji del vrat, ki je sedaj ukrivljen (samo kakšen panel ali dva), sicer pa vrata izgledajo popolnoma normalno, jih poskusite odpreti kot običajno. Če odpiranje ne deluje, pokličite strokovnjake.


Ukrivljen spodnji del garažnih vrat


Ali moram zamenjati celotna garažna vrata?

Odgovor je odvisen predvsem od tipa ter obsega poškodb. V kolikor je poškodba majhna, kar pomeni, da so vrata le malo upognjena ali vdrta, potem menjava, če vas izgled ne moti, ne bo potrebna. Če so poškodbe v večjem obsegu, vrata pa se več ne dajo odpreti oziroma zapreti, pa se zna zgoditi, da bo potrebna njihova menjava. Odvisno od tipa vrat, lahko zamenjate tudi samo en ali dva panela.

V vsakem primeru se je o tem potrebno posvetovati s strokovnjaki in v prvi vrsti gledati na varnost.
Boniteta kakovosti AAAISO 9001-2015Bureau Veritas CertificatoAvstrijska kakovostIzdelano v Sloveniji10 letna garancija na lamele5 letna garancija na motor
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.