Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

Ta svetovno znana podjetja so posel začela v garaži!

Ko pomislimo na garažo, običajno pomislimo na to, da bo naš avtomobil končno imel primerno zaščito. Pa vendar je sodobna garaža danes več kot zgolj zavetje za jeklenega konjička. Vse pogosteje postaja tudi nekakšen bivalni podaljšek hiše v toplejši polovici leta, nadomestek kleti, delavnica, prostor za hrambo koles, vrtnega orodja, predvsem pa predstavlja prostor, v katerem so se že pred desetletji dogajale pomembne stvari in verjamemo, da bo tako tudi v prihodnosti. Skromni začetki marsikaterega posameznika so se kmalu prelevili v svetovni uspeh in slavo. In za to sta bili potrebni samo dobra ideja ter prostor za začetek - garaža.

Vam je ime Disney poznano? Seveda, le kako ne. Gre za eno najbolj uspešnih in znanih franšiz po vsem svetu, katere cilj je zabavati, informirati, predvsem pa navdihovati ljudi. Walt je z uspešno zgodbo Disneya začel pred 100 leti in sicer kar v garaži svojega strica. Takrat si verjetno niti pomisliti ni upal, kakšen imperij bo zgradil.

Naglavnik Miki Miške v Disneyu

Podobno se je začela tudi zgodba danes izjemno uspešnega podjetja Yankee Candle. Takrat 16-letni Michael Kittredge je dišeče sveče v garaži izdeloval kar 4 leta. Sveče so med sosedi postale izjemno priljubljene in kmalu se je Michael preselil iz premajhne garaže in začel z masovno proizvodnjo. Danes podjetje poznamo po vsem svetu, vredno pa je več milijard dolarjev.

Številna podjetja, ki so s poslom začela v garaži in dosegla svetovno slavo, prihaja s področja informatike in tehnologije. Med takšnimi so Dell, HP, Google in nenazadnje tudi Apple.

Steve Jobs je svoj prvi računalnik izdelal v garaži blizu San Francisca. Danes podjetje zaposluje več deset tisoč ljudi in ustvari več deset milijard dolarjev letno. Garaža je bila tudi dobro ter varno izhodišče še za Amazon, Maglite in Mattel.

Logotipi znanih podjetij, ki so nastala v domaci garazi


Kaj pa v Sloveniji?

Če želimo brati o uspešnih podjetjih, ki so svoj posel začela v garaži, ne rabimo iti daleč, sploh pa ne v tujino. Kar nekaj takšnih je namreč tudi znotraj naših meja. Pred 30 leti je v garaži v Ajdovščini nastal prvi sladoled, ki je kmalu osvojil celotno Slovenijo, prav tako pa je dobro poznan in priljubljen tudi v tujini. Gre za podjetje Leone in njegovega ustanovitelja Andreja Slokarja.

Garaža danes marsikomu služi kot prostor za fitnes in podobno je veljajo tudi za Luko in Dejana, ustanovitelja blagovne znamke KingsBox. Podjetje, ki danes velja kot eno največjih ponudnikov športne opreme v Evropi, je namreč nastalo prav v garaži.

Kaj pa se nahaja za vašimi garažnimi vrati? Tudi vi razvijate kakšno idejo in čakate na primerni trenutek, da jo predstavite svetu?

Notranjost garaže


Boniteta kakovosti AAAISO 9001-2015Bureau Veritas CertificatoAvstrijska kakovostIzdelano v Sloveniji10 letna garancija na lamele5 letna garancija na motor
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.