Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

Poznate te 4 stvari, ki jih nikakor ne smete shranjevati v vaši garaži?

Garaža je izredno priročen del doma, ki nam nudi veliko dodatnega prostora. V največji meri jo uporabljamo kot varno zavetje za naše avtomobile, motorje in kolesa, hkrati pa v garažah hranimo še veliko drugih predmetov. Orodja, vrtni pripomočki, žoge, športna oprema … veste, katere izdelke ni priporočljivo hraniti v garaži?

1. Hrana za hišne ljubljenčke

Če imate hišne ljubljenčke, potem se zagotovo strinjate, da je veliko lažje kupiti večjo količino hrane in le-to varno shraniti. Vendar, nikakor ne v garažo. Še posebej, če je hrana za ljubljenčke pakirana v papirnati embalaži ali konzervah. Ta bo hitro pričela delovati kot povabilo za glodavce in druge nezaželene živali, ki bodo vašo garažo pričele dnevno obiskovati za zajtrk, kosilo in večerjo.

V kolikor drugega prostora za shranjevanje hrane nimate, priporočamo, da hrano shranjujete v kovinskih ali pa plastičnih zabojih, do katerih se glodavci ne bodo dokopali.

2. Stare knjige in fotografije

Morda želite svoje najljubše otroške knjige shraniti za svoje otroke, ali pa vam je v dnevni sobi preprosto pričelo primanjkovati prostora. Kakorkoli, ljubitelji knjig se težko poslovijo od svojih najljubših pisnih umetnin. Takrat postane garaža izredno vabljiva.

Vendar pozor, tako boste svojim najljubšim izmišljenim likom povzročili več slabega kot dobrega. V garažah je temperatura velikokrat izredno nizka ali pa precej visoka. Velikokrat je v prostoru večja vlaga, ki bo vaše knjige še dodatno načela. Tukaj vam sicer lahko pomagajo kvalitetna garažna vrata, ki bodo garažo dobro izolirala in zagotovila bolj prijetne temperature ter manjšo vlago. V nasprotnem primeru pa predlagamo, da knjige še dodatno zavarujete, ali pa jih shranite v kakšnem drugem prostoru. Enako velja za stare fotografije in foto albume.

3. Drva za kurjavo

Če za ogrevanje uporabljate drva, potem ste zagotovo opazili, da vam na koncu kurilne sezone ostane kakšen kubični meter še neuporabljenega materiala. Seveda želite le ta prihraniti za naslednjo kurilno obdobje.
V dobri veri boste zagotovo pomislili prav na garažo. Vendar boste v tem primeru, že po nekaj mesecih, ugotovili, da drva niso več prožna in uporabna.

Hkrati drva kar kličejo po škodljivcih, ki bodo z veseljem obiskali tudi vaše bivalne prostore. Zato jih hranite na suhem mestu, ki bo dovolj oddaljeno od vaše hiše.

4. Barve in igrače

Barve za pleskanje je najlažje shraniti v garažah, še posebej, če tam hranimo vsa preostala orodja in pripomočke. Vendar pa lahko ekstremna vročina in mraz spremenita formulo in lastnosti barv.

Tudi plišaste igrače ni priporočljivo shranjevati v garažah. Tam jih ne bodo napadli le glodavci, temveč tudi pršice in žuželke. V kolikor drugega prostora nimate, priporočamo, da jih shranite v kakšni nepredušno zaprti posodi.

Garaža je izredno uporaben prostor, vendar pa bodite previdni ob izdelkih, ki jih želite v garaži shraniti. Dodatno izolacijo in bolj udobno klimo garaže pa vam lahko nudijo kvalitetna garažna vrata.


Poznate te 4 stvari, ki jih nikakor ne smete shranjevati v vaši garaži?
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.