Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

Sekcijska ali rolo garažna vrata. Veste, katera izbrati?

Nakup novih garažnih vrat je velika odločitev, ki jo boste najverjetneje sprejeli zgolj enkrat v svojem življenju. Zato poskrbite, da izberete tista prava garažna vrata. Rolo in sekcijska vrata zagotovo spadajo med najbolj priljubljene. Predstavljajo novo, moderno klasiko in optimalno zaščito vašega vozila ter osebnih predmetov. Ali veste, katera bi bila za vaš dom bolj primerna?

1. Ste morda za rolo garažna vrata?


Rolo garažna vrata vam prinašajo ogromno prednost, ki je nikakor ne moremo spregledati. Za vgradnjo v vašo garažo namreč potrebujejo zelo malo prostora. Sistem se navija v zaščitno skrinjo in deluje po principu rolete. Hkrati je mogoča tudi zunanja montaža, ki vam zagotavlja še nekaj dodatnih centimetrov uporabnega prostora garaže. Rolo garažna vrata vam omogočajo tudi, da parkirate tik ob njih in z njimi preprosto upravljate preko daljinskega upravljalnika.

Narejena so iz aluminija in so prašno barvana, kar pomeni, da imajo vrata zelo dolgo življenjsko dobo. Hkrati smo razvili tudi popolnoma nov sistem vodil, ki močno poveča vetrni razred garažnih vrat. Zagotovili smo protivetrne zaključke za lamele, katerih naloga je, da rolo garažna vrata sidrajo v vodilu in preprečijo, da bi jih veter iz vodila izvrgel. Hkrati ti zaključki poskrbijo, da ne pride do protibočnega zdrsa rolo garažnih vrat zaradi neravnih tal, izboljšana pa je tudi protivlomna varnost.

Varnost je seveda na prvem mestu. Vsa naša rolo garažna vrata so certificirana v skladu z visokimi varnostnimi zahtevami evropskega standarda EN13241-1. Opremljena so z optosenzorjem, ki ob naletu na oviro začne avtomatsko dvigati vrata. Hkrati jih lahko opremimo še s fotocelicami, ki skrbijo za avtomatično zaznavanje ovire in povraten ukaz v primeru, da vrata naletijo na oviro.

2. Bi raje izbrali sekcijska garažna vrata?

Za enega izmed najbolj priljubljenih tipov garažnih vrat zagotovo veljajo sekcijska garažna vrata. Ta so namreč cenovno dostopna, elegantna in enostavna za uporabo. Hkrati nudijo zelo visok nivo izolativnosti, zelo hitro se odpirajo in možno jih je popolnoma prilagoditi kupčevim željam. V sekcijska vrata lahko vgradimo okna, svetlobne lamele, lopute za živali, zračnike in osebne prehode.

Ta garažna vrata so sestavljena iz posameznih panelov višine od 50 do 60 cm in debeline 42 mm ali 62 mm. Ti paneli so med seboj zatesnjeni s posebnim gumijastim tesnilom in oblikovani tako, da se popolnoma ujemajo. Paneli so izdelani iz posebnega CFC polnila in zato prenašajo ekstremne vremenske pogoje. Na voljo so v veliki izbiri barvnih kombinacij, prav tako lahko popolnoma prilagodimo tudi površino panelov – izgled usnja, imitacija lesa ipd.

Tudi sekcijska vrata za odpiranje in zapiranje ne potrebujejo veliko prostora. Pomikajo se namreč navpično navzgor, ko pa dosežejo določeno višino pa se pričnejo »lomiti« in pot nadaljujejo vodoravno. V kolikor je strop vaše garaže nekoliko pod naklonom pa lahko prilagodimo tudi naklon vodil. Vrata so preizkušena in certificirana v skladu z visokimi varnostnimi zahtevami evropskega standardna EN13241-1. Nudijo ustrezno zaščito pred priprtjem ter poškodovanjem rok in prstov. Vgrajen imajo tako imenovan »hand-push« sistem, za dodatno varnost pa skrbi tudi avtomatično zaznavanje in povraten ukaz, v primeru, da vrata naletijo na oviro.

Sekcijska ali rolo garažna vrata, katerakoli boste izbrali, vam bodo zagotovo dobro služila še dolga leta. V kolikor pa vas zanima kakšna moderna rešitev, vam bodo zagotovo všeč stranska sekcijska garažna vrata. Če prisegate na klasiko pa vam predlagamo odlična dvokrilna garažna vrata, ki veljajo za najstarejši sistem garažnih vrat!


Sekcijska ali rolo garažna vrata. Veste, katera izbrati?
Boniteta kakovosti AAAISO 9001-2015Bureau Veritas CertificatoAvstrijska kakovostIzdelano v Sloveniji10 letna garancija na lamele5 letna garancija na motor
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.