Galerija
Povpraševanje
Vavčer za pridobitev certifikatov
NASVETI

Rolo ali sekcijska garažna vrata?

Nakup novih garažnih vrat ni mačji kašelj in zagotovo ne spada med vsakodnevna opravila. Pred dokončno odločitvijo je treba dobro premisliti o tem kakšna vrata želimo in predvsem zakaj.

Obstaja več tipov garažnih vrat. Med seboj se ne razlikujejo le po izgledu, ampak tudi po načinu odpiranja ter funkcionalnosti. V kolikor ste tik pred nakupom je pomembno, da se seznanite z vsemi tipi, prav tako z njihovimi slabostmi in prednostmi. To vam bo močno olajšalo odločitev. Danes vam bomo predstavili dva najbolj priljubljena tipa garažnih vrat …


Sekcijska garažna vrata


Hanus sekcijska vrata, montirana na moderno garažo

Sekcijska garažna vrata so menda najbolj priljubljen tip garažnih vrat. Razlogov za to je več – predstavljajo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno in so odlična rešitev v primeru prostorske stiske. Sekcijska garažna vrata namreč za svoje delovanje ne potrebujejo veliko prostora, saj se pomikajo navpično navzgor in se na določeni višini začnejo »lomiti«, nato pa pot nadaljujejo vodoravno. Pri tem tipu garažnih vrat je na voljo tudi ogromno barv – vse od barv po RAL lestvici pa do imitacij lesa (temni in zlati hrast, mahagonij, oreh, … ). V sekcijska garažna vrata je mogoče vgraditi osebni prehod, svetlobne lamele, lopute za prehod hišnih ljubljenčkov, okna, zračnike.

Poleg vseh naštetih prednosti, so sekcijska garažna vrata na voljo v dveh debelinah (42 mm ali 62 mm) in v primerjavi z ostalimi tipi dosegajo izredno visoke vrednosti toplotne izolativnosti. Maksimalno so lahko široke 7.000 mm, visoke pa 6.000 mm, imajo pa tudi izredno zmogljiv motor, ki vrata odpira s hitrostjo do 200 mm/sek.

Poleg klasičnih sekcijskih garažnih vrat poznamo tudi stranska sekcijska. Za razliko od običajnih sekcijskih se ne odpirajo navpično navzgor, ampak na stran. Bistvena prednost je v tem, da pri stranski sekciji ne potrebujemo osebnega prehoda, saj vrata odpremo le toliko, kolikor želimo. Za prehod osebe ali pa za celoten avtomobil. Je pa montaža teh vrat bistveno težja kot pri sekcijskih, zato so ta vrata dražja kot navadna sekcija.

Moderna stranska sekcijska garazna vrata, ki so v momentu odpiranja.

Sekcijska vrata, stranska in klasična, se lahko pohvalijo tudi z visoko stopnjo varnosti. So preizkušena in certificirana v skladu z visokimi varnostnimi zahtevami evropskega standarda EN13241-1. Kot pika na i pa nudijo še zaščito pred priprtjem in poškodovanjem rok in prstov.


Rolo garažna vrata

Največja prednost rolo garažnih vrat je ta, da za vgradnjo ne potrebujejo veliko prostora, saj se navijajo v zaščitno skrinjo. Za lažje razumevanje - delujejo na principu rolete. Velja izpostaviti tudi dejstvo, da jih je možno montirati tako na notranji, kot tudi zunanji strani. V primeru, da so montirane na zunanji, boste za avto pridobili še nekaj dodatnih centimetrov v garaži.
Rolo garažna vrata so sestavljena iz aluminijastih lamel dimenzije 77 in 100 mm, aluminijasta pa so tudi vodila. Prednost aluminija je večja odpornost proti koroziji. Proti manjšemu doplačilu je na voljo tudi protivetrna zaščita, njihova naloga pa je, da vetrni razred povečajo za kar dvakrat! Tako je skrb, da bi močan veter rolo garažna vrata izvrgel iz vodil, popolnoma odveč.

Lamele rolo garažnih vrat

Sicer pa so tudi rolo garažna vrata, podobno kot sekcijska, na voljo v številnih barvah po RAL barvni lestvici ter v imitaciji lesa. Njihova maksimalna širina je 5.000 mm, višina pa 4.500 mm. Njihovo upravljanje je izredno preprosto, saj ga lahko izvajate s pomočjo daljinskega upravljalnika. V primeru izpada električne energije je mogoče ročno odpiranje.

3D prikaz rolo garažnih vrat

Tudi rolo garažna vrata se ponašajo z najvišjo stopnjo varnosti. Poleg izpolnjevanja zahtevnega evropskega standarda EN13241-1 so lahko opremljena še z optosenzorjem. Le-ta poskrbi, da vrata ob naletu na oviro obstanejo in se začnejo dvigati. To pomeni, da boste lahko brez skrbi tudi, če se bodo pred njimi igrali otroci.

Rolo ali sekcija? Ne glede na odločitev poskrbite, da bo njihov videz ustrezal vašemu domu, in da se bodo prijetno zlila z njim. 
Boniteta kakovosti AAAISO 9001-2015Bureau Veritas CertificatoAvstrijska kakovostIzdelano v Sloveniji10 letna garancija na lamele5 letna garancija na motorNaložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija

Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.Uporabljamo piškotke, ki nam s pomočjo statistik pomagajo, da bo tvoja izkušnja tukaj ena najboljših. Če niso po tvojem okusu, jih lahko onemogočiš. Če pa z brskanjem po strani nadaljuješ brez spreminjanja nastavitev, bomo razumeli, da se z uporabo piškotkov v celoti strinjaš.
Nastavitve piškotkovNADALJUJ Z OGLEDOM STRANI
NASTAVITVE PIŠKOTKOV

Tudi mi uporabljamo piškotke, ki nam s pomočjo statistik pomagajo, da bo tvoja izkušnja tukaj ena najboljših. A brez skrbi - so domači.
Več o tem si lahko prebereš v Obvestilu o piškotkih, izklopiš ali vklopiš pa jih lahko spodaj.
SHRANI NASTAVITVE