Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

Rolo garažna vrata kot rešitev prostorske stiske

Garažna vrata, ne glede na to, kateri tip izberete, morajo biti lepa, estetsko dovršena, uporabna, trajna, odporna na vremenske vplive, enostavna za vzdrževanje, predvsem pa se morajo ujemati s stilom vaše hiše. Predstavili smo vam že najrazličnejše tipe vrat, ki so na voljo pri nas, tokrat pa bomo nekaj več besed namenili rolo garažnim vratom, ki so unikatna, saj so narejena popolnoma po meri in po vaših željah oziroma zahtevah.

Zagotovljen visok nivo udobja


Rolo garažna vrata imajo pred vsemi drugimi tipi vrat eno zelo veliko prednost, ki nikakor ni zanemarljiva. Za vgradnjo v vaši garaži potrebujejo zelo malo prostora, saj se sistem navija v zaščitno skrinjo, kar pomeni, da deluje na principu rolete. Prav zaradi tega se zanje običajno odločajo tisti, ki so s prostorom zelo omejeni. Tudi sicer rolo garažna vrata garantirajo odličen izkoristek prostora, saj lahko parkirate tik ob njih, kar pomeni, da bo na dvorišču še vedno dovolj prostora za ostale stvari. 

Visoko stopnjo udobja nudi tudi dejstvo, da lahko z njimi upravljate preko daljinskega upravljalnika (v primeru izpada električne energije pa ročno).

Ko za pritrditev ni dovolj prostora na notranji strani


Rolo garažna vrata je možno montirati tudi na zunanji strani, vi pa boste na takšen način pridobili še nekaj dodatnih centimetrov za parkiranje vašega avtomobila. Brez skrbi – skrinja, v katero se vrata navijajo, je usklajena z barvo in zasnovo vrat, zato bo tudi iz estetskega vidika lepo izpadlo.  

Medsebojno usklajeni detajli


V naših rolo garažnih vratih so lamele izdelane iz prašno barvanega trpežnega aluminija. Vrata vsebujejo veliko inovativnih podrobnosti, ki uporabniku nudijo varnost, udobje in trajnost. Dodatno smo razvili popolnoma nov sistem vodil, ki lahko vetrni razred garažnih vrat povečajo za kar dva – to smo dosegli tudi s pomočjo protivetrnih zaključkov za lamele (*na voljo opcijsko). Njihova naloga je, da rolo garažna vrata sidrajo v vodilu in preprečijo, da bi jih veter iz vodila izvrgel. Poleg protivetrne zaščite imajo lamelni zaključki še nekatere druge prednosti. Poskrbijo, da ne pride do protibočnega zdrsa rolo garažnih vrat zaradi neravnih tal, prav tako pa izboljšajo njihovo protivlomno varnost. Več o protivetrni zaščiti za večjo stabilnost.


Mislili smo tudi na varnost


Pri nas je varnost na prvem mestu. Vsa rolo garažna vrata so preizkušena in certificirana v skladu z visokimi varnostnimi zahtevami evropskega standarda EN13241-1. Garažna rolo vrata so opremljena z optosenzorjem, ki ob naletu na oviro avtomatsko začne dvigati vrata. Lahko so dodatno opremljena tudi s fotocelicami, ki skrbijo za avtomatično zaznavanje ovire in povraten ukaz v primeru, da vrata naletijo na oviro. Tako boste lahko brez skrbi tudi, če se bodo otroci igrali pri vratih in pod njimi pozabili igrače. Vrata se bodo ob naletu na oviru sama dvignila nazaj. Za doplačilo je na voljo še izboljšana protivlomna zaščita za rolo vrata.

Še nekaj tehničnih specifikacij rolo garažnih vrat


 • Barva: osnovne barve na voljo brez doplačila: bela (9010), srebrna (9006), rjava (8014), antracit (7016). Za doplačilo: RAL barve, imitacije lesa (zlati hrast, temni hrast, oreh, mahagoni).
 • Višina lamele: 77 mm.
 • Debelina lamele: 19 mm.
 • Teža na m2: 4,70 kg.
 • Maksimalna širina: 5 m.
 • Minimalna višina: 4,5 m.
 • Maksimalna površina vrat: 16 m2.
 • Število lamel za višino 1 m: 13.
 • Uporaba: v stanovanjskih in poslovnih objektih.
 • Hitrost odpiranja: do 14 cm/sek.
 • Izolativnost: U do 5,7 W/m² K; *Manjša kot je vrednost U, boljša je toplotna izolacija. Točne vrednosti so odvisne od velikosti in izvedbe vrat.

Rolo garažna vrata kot rešitev prostorske stiske
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.