Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

Protivlomna garažna vrata - kako povečati varnost doma

Garažna vrata so eden od najpomembnejših sestavnih delov vsakega bivalnega ter industrijskega objekta. Ključna stvar pri garažnih vratih je seveda njihova varnost. Delimo jo nad dva dela, in sicer na protivlomno varnost ter varnost, vezano na uporabo.

Včasih ljudje nismo toliko skrbeli, da bi nas kdo okradel medtem ko nas ni, kaj šele, ko nismo doma. V današnjih časih črno kroniko polnijo informacije o vlomih, zato je pomembno, da na vseh segmentih poskrbimo, da se nam to ne more zgoditi. Garažna vrata so skoraj zagotovo največja vrata v našem domu zato je še toliko bolj pomembno, da niso zgolj estetsko dovršena, ampak tudi in predvsem varna. Varna pred nepovabljenimi gosti in varna za uporabo.

Vlomilci so zelo dobro seznanjeni z vsemi novostmi, zato je izredno pomembno, da tudi ponudniki garažnih vrat sledimo trendom v tehnologiji. Garažna vrata s pogonom imajo poleg varnostnega protivlomnega zapaha na vodilu motornega pogona možnost nadgradnje z dodatnimi ročnimi zapahi v primeru daljše odsotnosti. Osebna vrata pri sekciji lahko zaklenemo večtočkovno, je pa vrata mogoče nadzorovati tudi na daljavo. Odločimo se lahko še za kodno brezžično tipkalo, ki garažna vrata odpre z geslom ali pa izberemo čitalec prstnih odtisov.


Ropar, ki prezi na garazna vrata

Za večjo varnost pred nepridipravi pa lahko veliko naredimo tudi sami.


1. Daljinec naj ne bo na vidnem mestuDaljinec za odpiranje in zapiranje garažnih vrat naj ne bo viden vsem, predvsem pa ga nikakor ne puščajmo v avtomobilu. Predstavljajmo si, da nam odtujijo avtomobil, čez nekaj dni pa s tem daljincem, medtem ko smo v službi, vstopijo še v naš dom.

2. Redno opravljanje pregledov
Dobro je, da garažna vrata vsake toliko časa pregledamo. Že manjše razpoke ali reže so lahko včasih dovolj za vdor. Takšni pregledi so še zlasti priporočljivi ob menjavi letnih časov, saj lahko recimo led poškoduje kakšen del.

3. Redno menjanje kode
V kolikor sodimo med tiste, ki garažna vrata odpirajo s kodo, jo tu in tam spremenimo. Priporočljivo je nekje 2-3 krat letno. To je verjetno najbolj preprost in hiter način za zagotovitev dolgoročne varnosti garaže oziroma doma, v kolikor sta povezana. Koda naj bo vsaj nekoliko kompleksnejša.

4. Razsvetljava
Nad garažo namestimo razsvetljavo, ki jo aktivira gibanje. Tako bomo vedno vedeli, ali se kdo »potika« okrog našega doma.

5. Redno zaklepanje in dodatna ključavnica
Garažna vrata naj bodo vedno zaklenjena oziroma zaprta, tudi, če smo doma. To je prvi korak kako otežiti dostop do premoženja. Prav tako pa je dobro razmisliti o dodatni ključavnici, ki jo lahko uporabimo ob daljši odsotnosti. Gre za ključavnico, ki je ni mogoče odpreti z daljinskim upravljalnikom.


Kljuka na garaznih vratih z osebnim prehodom

Protivlomna garažna vrata, ki so varna za uporabo

Garažna vrata brez pogona so le še spomin. Današnja so namreč večinoma opremljena z elektromotorjem. Izjema so le tista, kjer elektromotor zaradi pomanjkanja električne energije ni možen. Poleg visokega udobja, samodejno odpiranje in zapiranje zagotavljata tudi večjo varnost pred poškodbami. Le-tem so običajno izpostavljeni prav najmlajši.

Garažna vrata Hanus so že v osnovi opremljena s tako imenovanim Hand push sistemom, ki nudijo ustrezno zaščito pred priprtjem in poškodovanjem rok in prstov. Opremljena so z optosenzorjem, ki bo ob naletu na oviro garažna vrata začel avtomatsko dvigati. Dodatno je mogoče izbrati še fotocelice, ki bodo prav tako samodejno zaznale oviro in sprožile povraten ukaz v primeru, da vrata naletijo na oviro.

Vse to bo pripomoglo k temu, da bomo lahko brez skrbi, tudi če se bodo otroci igrali pri garažnih vratih ali pa pod njimi pozabili igrače. Sicer pa so vsa garažna vrata Hanus preizkušena in certificirana v skladu z visokimi zahtevami evropskega standarda EN13241-1.


Rolo garazna vrata z digitalno kljucavnico

V podjetju Hanus varnost postavljamo izredno visoko, zato so tudi vse naše aktivnosti usmerjene k temu.
Boniteta kakovosti AAAISO 9001-2015Bureau Veritas CertificatoAvstrijska kakovostIzdelano v Sloveniji10 letna garancija na lamele5 letna garancija na motor
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.