Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

Ste že pripravili vašo garažo na jesen?

Jesen že trka na vrata in s seboj prinaša nižje temperature ter opominja na številne pomanjkljivosti v garaži, ki jih je potrebno zaključiti, preden nas obišče zima. Garažo velikokrat uporabljamo kot skladiščni prostor. V njej na varnem hranimo prevozna sredstva, dodatne hladilnike, stare izdelke, ki jih ne potrebujemo a se od njih še ne moremo posloviti, pa orodje, športno opremo ... Za vas smo pripravili nekaj predlogov, ki vam bodo pomagali pri jesenskem čiščenju garaže.

Poskrbite za garažna vrata

Slaba garažna vrata bodo povzročala številne preglavice. Če so vaša že dotrajana, je zdaj odličen čas, da razmislite o zamenjavi. Starejša garažna vrata so bila običajno narejena iz tanjših jeklenih panelov in brez dodane izolacije. Moderna garažna vrata so odlično izolirana in posledično ne povzročajo dodatnih stroškov ogrevanja. Veliko manj možnosti je tudi, da jih poškodujete z udarcem avtomobila ali pa celo z metom žoge.

Prav tako stara garažna vrata niso več povsem varna. Avtomobili, ki bodo zaščiteni z novimi, dobro izoliranimi garažnimi vrati, ne bodo izpostavljeni mrzlemu vremenu in zmrzali. Nizke temperature lahko avtomobilu zelo škodijo, saj se lahko zgodi naslednje:
  • avtomobilska baterija (akumulator) ima krajšo življenjsko dobo ali pa se le ta izprazni,
  • težave z menjalnikom, motorjem in zavorno tekočino,
  • nizek tlak v pnevmatikah in
  • nezanesljivo ožičenje.

Očistite tla in preglejte stene

V toplih mesecih so se vaša garažna tla najverjetneje precej umazala. Sedaj je idealen čas, da garažo popolnoma izpraznite in očistite sleherni kotiček. Pomagate si lahko kar s tlačnim čistilnikom in s primernimi čistili. Če želite storiti še korak dlje, lahko garažna tla tudi pobarvate.

Preverite, v kakšnem stanju je vaša garaža. Preglejte notranjost in zunanjost sten in bodite pozorni na razpoke ali na plesen. V kolikor boste opazili večje razpoke, je dobro, da zanje poskrbite.

Čas je za organizacijo

Čas je, da se poslovite od poletnih športnih pripomočkov. Stvari, pospravljene v garaži logično razvrstite. Lahko po kategorijah, letnem času, pogostosti uporabe ali pa na kakšen drug način. Rolerjev in deske za plavanje pozimi zagotovo ne boste uporabljali, zato ju lahko pospravite nekam v ozadje.

Najlažje je, da potrebščine pospravite v praktične prozorne plastične škatle. Tako boste imeli boljši vpogled v vse pospravljene stvari, lahko pa jim dodate tudi napise. Predlagamo, da stvari shranjujete na močnejših policah iz aluminija ali nerjavečega jekla. Take police bodo zdržale vso težo, pa še pred vlago so zaščitene. Sedaj je odličen čas, da se znebite nepotrebne krame. Stare učbenike, igrače in oblačila lahko podarite dobrodelnim organizacijam.

Za notranji izgled vaše garaže lahko največ naredite sami. Za njihovo varnost pa bodo poskrbela kakovostna garažna vrata. In zanje bomo poskrbeli pri nas.

Ste že pripravili vašo garažo na jesen?
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.