Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

Pripravite garažna vrata na zimo v 5 korakih

Garažna vrata so nepogrešljiv del doma, sploh v hladnejših zimskih mesecih, ki so pred nami. Našemu avtomobilu nudijo zavetje, nam pa olajšajo jutranji odhod v službo, saj nam je prihranjeno praskanje ledu z vetrobranskih stekel in čiščenje težkega snega s strehe avtomobila. Da bodo garažna vrata dobro služila vrsto zim, je potrebno poskrbeti za nekaj osnovnih stvari.

Garažna vrata so pozimi izpostavljena ekstremnim vremenskim razmeram – nizke temperature, ledeni dež, led in močni vetrovi, zato se lahko hitro zgodi, da njihovo delovanje ni več optimalno. Ko temperatura pade je vsekakor smiselno, da z nekaj enostavnimi ukrepi preprečite morebitne nevšečnosti in jih pripravite na dolgo zimo.

1. Podmažite kovinske dele

Podmažite vse kovinske in ostale gibljive dele, kot so koleščki, vzmeti, ležaji in tečaji. To lahko naredite večkrat letno, ne samo pred zimo saj je vzdrževanje garažnih vrat ključnega pomena. S takšnim preprostim ukrepom boste podaljšali življenjsko dobo garažnih vrat, obenem pa zmanjšali obrabo zaradi stalne uporabe in poskrbeli, da bo njihovo delovanje bolj gladko.

2. Očistite garažna vrata

Pred zimo je vrata smiselno še enkrat detajlno očistiti. Pri tem bodite posebej pozorni, če je na tirnicah vrat kakršna koli smet, ki bi v hladnejših dneh lahko zamrznila in povzročila zatikanje vrat. Obenem boste lahko ob čiščenju pravočasno opazili in popravili morebitne poškodbe. V okviru čiščenja garažnih vrat priporočamo, da očistite tudi varnostne senzorje, saj bodo vrata samo tako zares varna za uporabo.


Garažna vrata čiščenje


3. Redna uporaba vrat

Garažna vrata odpremo in zapremo večkrat dnevno, na letni bazi to predstavlja več kot 1.500 odpiranj in zapiranj. Poskrbite, da jih boste redno (vsaj enkrat dnevno) uporabljali tudi pozimi in tudi v primeru, če ne greste nikamor.

4. Daljinec hranite na toplem

Pozimi, ko je temperatura zunaj nizka, se lahko baterije v daljincu izpraznijo hitreje. Zaradi tega je dobro, da imate rezervni daljinec vedno nekje na dosegu roke.

5. Izolacija

Toploto je v garaži smiselno zadržati, saj lahko zniža vaše račune za energijo in izboljša učinkovitost ogrevanja. To lahko dosežemo tako, da izberemo garažna vrata, ki so boljše izolirana, s tem pa garažo naredimo za bolj uporaben prostor. Če je temperatura ugodna, jo lahko pozimi uporabljate kot delavnico, telovadnico, pisarno …

V zimskih mesecih ko temperatura drastično pade, se lahko zgodi, da na garažnih vratih ponoči nastane tanka plast ledu. Če imate rolo ali sekcijska garažna vrata, potem se bo led pojavil v majhnih režah med lamelami. Priporočljivo je, da vrata, preden jih zjutraj odprete, nežno drgnete, da led popoka in morda celo odpade. S tem boste zagotovili, da se garažna vrata med odpiranjem ne bodo poškodovala. Nikar pa ledu z njih ne praskajte s kakšnim pripomočkom, saj boste s tem poškodovali površino.


Toplotno izolirana garazna vrata Hanus

Poleg garažnih vrat so v garaži zelo pomembna tudi tla. Pesek in sol, ki skrbita za boljši oprijem pnevmatik na ledenih zimskih cestah, sta za tla v vaši garaži zelo abrazivna. Da bi se izognili razpokam, drobljenju, luščenju in drugim poškodbam, je dobro, da tla redno čistite z vlažno krpo. Karkoli, kar bo podaljšalo njihovo življenjsko dobo in izboljšalo obstoj.

Vi ste svoja garažna vrata že pripravili na zimo? V kolikor niste, potem hitro poskrbite za to in si zagotovite njihovo brezskrbno uporabo naslednjih nekaj mesecev.
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.