GALERIJA
IZDELAJ SI VRATA
Vavčer za pridobitev certifikatov
NASVETI

Razkrivamo nasvete, kako spremeniti vašo garažo v bivalni prostor

Garaža je dom za naše jeklene konjičke. V Sloveniji je namenjena predvsem varnemu shranjevanju avtomobilov, motorjev, koles, vrtnih pripomočkov in športne opreme. Vendar se trendi nekoliko spreminjajo. Garažo lahko izkoristimo in preoblikujemo v čudovit prostor, ki je lahko tako udoben, kot katerakoli druga soba v vašem domu. Predstavljamo vam nekaj nasvetov, kako garažo spremeniti v udoben bivalni prostor.


1. Garažni prostor razdelite na cone

Prvi korak k ustvarjanju bivalnega prostora je razdelitev garaže na cone. Načeloma lahko celoten garažni prostor spremenite v udobno sobo, lahko pa ga razdelite po delih. Del lahko namenite za vaše vozilo, del za delavnico, preostanek pa za vaš prosti čas. Predlagamo, da uvedete tudi shrambo, kamor lahko skrijete orodja in preostale sezonske predmete. Prostor lahko razdelite tako, da ga lepo organizirate. Če želite bolj točno razdelitev prostora, lahko uporabite tudi pregradne stene.

2. Poskrbite za izolacijo

Večinoma se pri prihrankih energije osredotočimo na notranjost doma – izolacijo oken, vhodnih vrat, dober ogrevalni sistem … Garaža pa velikokrat ostane spregledana. Čeprav si deli steno z vašo hišo, najverjetneje ni ogrevana in lahko precej zniža temperaturo vašega doma. Ker garaže ne dojemamo kot prostora, v katerem bo nekdo živel, zanjo veljajo drugačni standardi. Dovoljenih je več špranjic, lukenj in drugih predelov, ki omogočajo uhajanje zraka.

Udobna garaža je pozimi topla, poleti pa hladna. Za največjo izgubo toplote so lahko kriva garažna vrata, saj ta, če so slabo izolirana, ves čas prepuščajo hladen zrak. V kolikor so vrata dobro izolirana, bodo tudi bolj vzdržljiva in odporna na vremenske razmere, hkrati pa boste poskrbeli tudi za višjo varnost vaših predmetov.

3. Ne pozabite na vodovod in garažna tla

V kolikor nameravate v vaši garaži obdržati delavnico, boste najverjetneje potrebovali pomivalno korito. Brez skrbi, to bi morala biti precej preprosta naloga. Verjetno je v vaši garaži že speljan vodovod, le-tega boste morali zgolj povezati z umivalnikom. Hkrati lahko poskrbite še za grelnik in toplo vodo.

Kako boste uredili garažna tla, je odvisno od nove namembnosti prostora. Če so tla v dobrem stanju, jih lahko zgolj pobarvate oziroma jih popravite kar z malto. V kolikor pa želite garažo spremeniti v popolnoma bivalni prostor, pa ne pozabite na izolacijo!

4. Prilagodite jo svojim potrebam

Bo vaša garaža postala telovadnica, delavnica ali pa nova dnevna soba? Opremo prilagodite lastnim potrebam. Lahko je to velika delovna miza, udobna sedežna in velika televizija ali pa športna oprema. Predlagamo, da ne pozabite na dober Wi-Fi signal.

Kakorkoli boste uredili vašo garažo, prepričani smo, da boste nad novim prostorom navdušeni. Vsaka garaža pa zagotovo potrebuje odlična garažna vrata in tukaj smo na vrsti prav mi.


Boniteta kakovosti AAAAvstrijska kakovostIzdelano v Sloveniji10 letna garancija na lamele5 letna garancija na motor