Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

NOVO: Protivetrna zaščita za večjo stabilnost rolo garažnih vrat

Podnebne spremembe s seboj prinašajo takšne in drugačne ekstreme. V začetku letošnjega leta smo bili priča močnemu vetru, ki je po vsej državi naredil precej materialne škode, med drugimi tudi na nekaterih garažnih vratih. Zdi se, da bodo takšne razmere postale kar nekakšna stalnica. Prav zaradi tega je pomembno, da imamo to v mislih pri vseh stvareh, tudi pri načrtovanju garažnih vrat za svoj dom ali poslovni objekt.

Največje hitrosti veter v Sloveniji dosega na Primorskem, vse pogostejši močnejši sunki pa se zadnja obdobja pojavljajo tudi v Zasavju in na območju pod Pohorjem. Sicer je potrebno poudariti, da so, zahvaljujoč dejstvu, da Slovenija leži v zavetrju Alp, močni vetrovi precej redki. Pogosteje se pojavljajo predvsem ob nevihtah in neurjih in takrat lahko presežejo tudi 100 kilometrov na uro ali več. Ob tem pa seveda povzročajo številne neprijetnosti, med drugimi tudi materialno škodo. Z ustreznimi ukrepi se le-to da preprečiti ali vsaj omiliti. Tudi, ko govorimo o garažnih vratih.

Rolo garažna vrata sedaj z novostjo

V podjetju Hanus d.o.o. smo razvili popolnoma nov sistem vodil, ki vetrni razred garažnih vrat povečajo za kar dva! Pomembno je, da vemo, da so rolo garažna vrata zaradi svoje strukture in principa delovanja bolj izpostavljena različnim vremenskih sistemom, kot pa katera druga (sekcijska garažna vrata). Razlog je ta, da so rolo garažna vrata sestavljena iz več gibljivih delov, zaradi česar tudi niso tako trdna. V primeru, da gre za večjo površino, kot so recimo industrijska vrata, se lahko veter hitreje ujame v lamele, vrata pa potem delujejo kot jadro. Rolo se napne in če je veter premočan, lahko lamele iztrga iz vodil.

Možnosti za takšno poškodbo se, v primeru, da se odločite za posebne protivetrne zaključke na lamelah (stanejo samo nekaj EUR), precej zmanjšajo. Poleg tega, da smo protivetrna vodila dodatno ojačali, konstrukcijo pa prilagodili višjim obremenitvam, je sedaj za rolo vrata mogoče dokupiti posebne protivetrne zaključke za lamele, ki rolo vrata sidrajo v vodilu in preprečijo, da bi jih veter iz vodila izvrgel. Poleg protivetrne zaščite imajo lamelni zaključki še nekatere druge prednosti. Poskrbijo, da ne pride do protibočnega zdrsa rolo garažnih vrat zaradi neravnih tal, prav tako pa izboljšajo njihovo protivlomno varnost.

Priporočamo, da se ob povpraševanju pozanimate tudi o protivetrni zaščiti, ki bo zagotovila, da boste tudi ob močnejšem vetru popolnoma brez skrbi, vrata pa bodo delovala nemoteno.


Protivetrna zaščita za večjo stabilnost rolo garažnih vrat
Boniteta kakovosti AAAISO 9001-2015Bureau Veritas CertificatoAvstrijska kakovostIzdelano v Sloveniji10 letna garancija na lamele5 letna garancija na motor
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.