Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

Osvežite svojo garažo: Nasveti za poletje

Kazalo vsebine:

Uvod

Predstavljajte si, da stopite v svojo garažo in občutite osvežujoč vetrič, tudi v najbolj vročih poletnih dneh. Veliko lastnikov domov uživa preživljanje časa v svojih garažah, kjer delajo na hišnih projektih ali telovadijo. Vendar pa, ko notranjost postane preveč vroča, bi raje bili kjerkoli drugje. Visoke temperature lahko vašo garažo spremenijo v neizkoriščen skladiščni prostor namesto v prostor, kjer želite preživljati čas.

Dobra novica je, da obstajajo načini za izboljšanje temperature v vaši garaži in jo narediti udoben prostor za delo. Nadaljujte z branjem za nasvete, kako ohladiti garažo in jo spremeniti v prijeten, uporaben prostor.
Dobro organizirana in čista garaža z odprtimi vrati in pogledom na sončno dvorišče

Odprite garažna vrata

Eden najpreprostejših in najučinkovitejših načinov za ohladitev garaže je, da odprete vrata. Dovajanje vetriča skozi vrata zamenja vroč, zatohli zrak s hladnejšim zrakom. Če imate v garaži okna, jih hkrati odprite, da ustvarite križni prepih. Povečan pretok zraka bo omogočil izhod toplega zraka, kar bo notranjost naredilo bolj udobno. Za bolj napredne uporabnike, pa vam je na voljo avtomatizacija. Z namestitvijo senzorja temparature v garaži v kombinaciji z našim Wi-Fi modulom, lahko imate v garaži vedno optimalno temperaturo. 

Nasvet: Bodite v bližini, ko odprete garažna vrata in okna. Če delate v garaži z odprtimi vrati, jih zaprite, ko se vrnete v hišo ali zapustite dom, da zagotovite varnost svojih stvari.

Pospravite svojo garažo

Ali ste vedeli, da lahko predmeti, ki jih hranite v garaži, prispevajo k temperaturi v njej? Garaža, polna škatel in drugih predmetov, lahko zadrži toploto in prepreči pretok zraka, zaradi česar je bolj vroča in zmanjšuje kakovost zraka.

Vzemite si popoldne za pospravljanje garaže. Premislite, katere predmete resnično potrebujete in jim namenite prostor. Če nekaterih predmetov ne potrebujete, jih prestavite na podstrešje, v klet ali skladišče.

Organizacijski nasvet: Namestite regalne enote in stropne shranjevalne sisteme, da se znebite škatel na tleh in orodja na steni. To ohranja tla čista in urejena ter omogoča pretok zraka skozi garažo, kar jo bo učinkoviteje ohladilo.

Namestite stropni ventilator

Delo v vroči, zatohli garaži ni prijetno. Namestitev stropnega ventilatorja je lahko stroškovno učinkovit način za premikanje zraka po prostoru, kar vas bo med delom ohladilo.

Nasvet za namestitev: Izberite industrijsko močan ventilator in zagotovite, da je vaša garaža visoka vsaj 2,4 metra. Krila ventilatorja delujejo najbolje, ko so 2-2,7 metra nad tlemi, kar omogoča optimalno hlajenje.

Če stropni ventilator ni izvedljiv, razmislite o prenosni klimatski napravi, nihajnem ventilatorju ali okenskem ventilatorju, ki bo vlekel hladnejši zrak od zunaj in izpustil topel zrak. Za visoko vlažnost lahko dehumidifikator pomaga ohraniti klimatsko kontrolo in omogoči lažje zniževanje temperature.

Družinske aktivnosti v hladni in dobro organizirani garaži z odprtimi vrati in naravno svetlobo.

Uporabite in izboljšajte izolacijo

Izolacija je ključnega pomena za nadzor temperature v vašem domu, vključno z vašo garažo. Pravilno nameščena izolacija preprečuje kopičenje toplote in preprečuje uhajanje hladnega zraka. Preverite izolacijo v zunanjih stenah, saj so te najbolj izpostavljene vročini.

Pri nas ponujamo napredne izolacijske rešitve, vključno z debelejšimi paneli, ki zagotavljajo boljšo izolacijo. Naša izolirana garažna vrata so zasnovana tako, da vašo garažo ohranjajo hladno poleti in toplo pozimi. Poleg tega lahko s pomočjo tesnilnih trakov ali tesnilne mase zaprete morebitne zračne reže na oknih in vratih, ki vodijo ven.


Nasvet za energetsko učinkovitost: Pravilno nameščena izolacija in naša napredna izolirana garažna vrata lahko pomagajo ohraniti vašo garažo udobno, znižajo račune za energijo in izboljšajo vrednost vašega doma.

Parkirajte vozila zunaj

Parkiranje avtomobila v garaži takoj po prihodu domov lahko prispeva k vročini v notranjosti. Namesto tega počakajte, da se vozilo ohladi, preden ga parkirate v garaži, še posebej, če nameravate garažo uporabiti kmalu po prihodu domov.

Nasvet za hlajenje: Parkiranje v senci je najboljši način za hlajenje vozila. Če vaša dovozna pot nima sence, parkirajte v garaži in pustite vrata odprta, dokler se avto ne ohladi.

Zaključek

Investiranje v vaš dom pomeni, da je vsak prostor uporaben, vključno z vašo garažo. Z izvajanjem teh nasvetov lahko svojo garažo spremenite v udoben, uporaben prostor, tudi v najbolj vročih mesecih.


elegantna pospravljena notranjost garaže


Ostanite Povezani

Za več nasvetov, trendov in podrobnih vodnikov o garažnih vratih nas spremljajte na naših družbenih omrežjih. Bodite del naše skupnosti, ki ceni kakovost, inovativnost in estetiko v svetu garažnih vrat.

Sledite nam na FacebookuOdkrijte naš InstagramPovežite se z nami na LinkedInuKontaktirajte nas zdaj

Vaša izbira določa značaj vašega doma. Izberite pametno. Izberite z nami.

Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.