Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

Nasveti za izbiro barve vaših garažnih vrat

Saj vemo, izbira novih garažnih vrat je lahko precej naporna. Ne le, da boste s kvalitetnimi garažnimi vrati odlično zaščitili vaše jeklene konjičke, lepa garažna vrata bodo vašo hišo ponesla na še višjo raven. Vendar, preden navdušeno izberete kakšno vpadljivo in živo barvo, premislite o vseh dejavnikih, ki lahko vplivajo na vašo izbiro. Morda pa svetla rdeča barva le ni najboljša odločitev …

Sama garažna vrata naj obstoječo arhitekturo in izgled vašega doma lepo dopolnijo, še več, njegovo privlačnost morajo povečati. Material, slog in barva novih garažnih vrat bodo močno vplivali na celoten videz vašega doma.


1. Barvo garažnih vrat prilagodite vaši hiši
Najlažji način izbire barve vaših garažnih vrat je zagotovo ta, da jo uskladite s prevladujočo barvo vašega doma. Če se bodo garažna vrata lepo ujemala z barvo celotne stavbe, potem ste zagotovo dobro izbrali. Pomagate si lahko tudi tako, da izberete enako barvo garažnih vrat, kot je barva vaših vhodnih vrat. Na primer, če so vaša vhodna vrata antracit sive barve, potem v takšnem odtenku izberite tudi garažna vrata.

Vsak dom vsebuje tri barve: glavno barvo, ki je barva same zgradbe oziroma fasade, barvo okvirjev vrat, oken in tend ter barvo vrat in polken. Če želite, da vaš dom izgleda večji, potem lahko barvo garažnih vrat prilagodite vaši glavni barvi. Bela garažna vrata zato kombinirajte s svetlejšimi fasadami. Ne želimo namreč, da bi garažna vrata postala zvezda predstave, temveč, da bodo del vašega doma, ki pripomore k splošni harmoniji njegovega izgleda.


2. Kakšna je zunanjost vašega doma?
Dovoz, ploščice, poti … Njihovo barvo je nekoliko težje spremeniti, zato je bolje, da ji prilagodimo elemente, kot so garažna vrata. So barve, ki jih vidite tople ali hladne? Sivine lahko dopolnite s toplejšimi barvami, rjave odtenke pa nekoliko razbijete s hladnimi podtoni.

Razmislite tudi o vašem dvorišču. Drevesa in cvetlice čudovito dopolnijo izgled vašega doma. Če imate morda dvorišče polno zelenja in nežnih barv, je kombiniranje veliko lažje. V kolikor pa so vaše cvetlice živih barv, bi vas tudi to lahko odvrnilo od nakupa garažnih vrat močnih barv. Še en velik faktor je okolje v katerem živite. Se nahajate na območju, kjer so hiše bolj tradicionalne, ali bolj moderno oblikovane? Malokdo želi biti tista hiša na ulici, ki jo sosedje grdo gledajo zaradi turkiznih vrat.


3. Katera je najbolj priljubljena barva garažnih vrat?
Najbolj pogosta izbira barve garažnih vrat je zagotovo bela, ki je tudi ena izmed standardnih barv. Bela barva namreč lepo popestri izgled večine domov, ne glede na stil doma, fasade, okvirjev, oken in vrat, obenem pa je odporna na praske. Naši kupci zelo radi posegajo tudi po vratih drugih barv, zaradi česar smo jih prav tako standardizirali in so na voljo brez doplačila – srebrna, rjava in antracit. V zadnjem obdobju v ospredje prihajata prav slednji – antracit in rjava.

Garažna vrata v antracit barvi so pogostejša izbira modernejših oziroma novejših objektov, kjer so fasade bolj hladnih barv, zanje pa se odločajo tudi tisti, ki imajo sicer kombinacijo lesa in antracita. Antracitu sledi rjava barva, ki tudi sicer velja za drugo najpogostejšo barvo, takoj za belo. Razlog je ta, da so ljudje pred nakupom novih garažnih vrat imeli stara lesena dvokrilna, ki so običajno temno rjave barve in je ne želijo menjati. Standardnim barvam (bela, rjava, antracit in srebrna), sledijo garažna vrata v imitaciji lesa zlati ali temni hrast, ki dajo domu bolj klasičen in sofisticiran izgled. Ljudje se namreč vedno bolj vračamo k naravi in želimo naraven izgled ter trpežnejši material.

Tisti, ki se odločijo za barvo po RAL lestvici pa najpogosteje posežejo po bež ali oker rjavi barvi, v Avstriji pa po zeleni. Tu in tam se stranke odločijo tudi za črna ali rdeča vrata.

Kakšno barvo garažnih vrat pa bi izbrali vi?


Nasveti za izbiro barve vaših garažnih vrat
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.