Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

Nakupovalni vodič za vaša garažna vrata!

Tokrat smo za vas pripravili »mini nakupovalni vodič« za vaša nova garažna vrata. V njem boste našli nasvete, kot so na kaj biti pozorni ob nakupu, kakšne materiale izbrati, kako je z varnostjo in vzdržljivostjo …

Nakup in vgradnja novih garažnih vrat je eden najboljših načinov, kako povečati vrednost vašega doma in ga estetsko nadgraditi. Pred nakupom je potrebno razmisliti o številnih faktorjih, kot so recimo uporabnost, velikost, material, vzdrževanje, življenjska doba, varnost … Vsekakor priporočamo, da si za odločitev vzamete dovolj časa, vse dvakrat premislite in z gotovostjo izberete najbolj primerna garažna vrata za vaš dom.

1. Uporabnost
Ponudba garažnih vrat je zares velika – na trgu boste našli vse od dvižnih sekcijskih in stranskih sekcijskih garažnih vrat, rolo pa do dvokrilnih, enokrilnih in industrijskih. V večini primerov ponudniki garažna vrata izdelajo popolnoma po naročilu, samo za vas in pri tem natančno upoštevajo vaše želje in potrebe. Ko se odločate za tip garažnih vrat se morate vprašati, za kaj vse jih boste uporabljali oziroma, ali veliko časa preživite v garaži, bo v njej parkiran samo avtomobil ali boste v njej opravljali tudi kakšna popravila, se ukvarjali s hobijem … Zakaj je to pomembno? Ker v tem primeru verjetno potrebujete zvočno in toplotno izolirana garažna vrata.

2. Velikost
Bodo vaša garažna vrata standardne velikosti ali ste si zamislili nekaj čisto posebnega? Večja kot so vrata, večja oziroma višja bo tudi njihova cena.

3. Izgled
Barva je običajno tista, o kateri boste razmišljali najprej. Pomembno je, da se sklada z izgledom oziroma arhitekturo vašega doma in ostalimi zunanjimi elementi, kot so fasada, vhodna vrata, streha, ograja … Ni pa samo barva tista, ki bo vplivala na izgled. Pri panelih lahko izbirate tudi kakšno površino želite, vanje pa vam lahko proizvajalec dodatno vgradi svetlobne lamele, osebni prehod, loputo za živali itd. …Prav zaradi tega je pomembno, da točno veste, za kaj jih boste uporabljali.

4. Material
Garažna vrata so lahko narejena iz različnih materialov. Paneli so običajno narejeni iz poliuretanske izolativne pene, ki je obdana s tanko,  pocinkano, obarvano in lakirano pločevino. Lamele za rolo pa so iz aluminija ali celo jeklene, polnjene s CFC ...

5. Vzdrževanje
Različni materiali zahtevajo različen način vzdrževanja. Poleg samega materiala vrat razmislite tudi o potrebah po vzdrževanju mehanizma, vodil, ležajev ... Primerjajte navodila in garancijske pogoje proizvajalcev. Razmislite, koliko časa in energije ste pripravljeni vložiti v vzdrževanje garažnih vrat. V vsakem primeru pa je, ne glede na tip izbranih vrat in proizvajalca, ta del najbolje zaupati strokovnjakom. Tudi garancija v primeru, če servisa ne opravijo strokovnjaki, ni veljavna.

6. Varnost
Varnost garažnih vrat je pri nakupu izredno pomemben dejavnik. V grobem jo razdelimo na dve sferi – na protivlomno varnost in na varno uporabo vrat. Ko govorimo o protivlomni varnosti upoštevajte moč samih vrat, tip, sistem varovanja kod daljinskega upravljalca proti njihovi kraji, kakovost mehanizma in ključavnic … Pri varnosti vrat pa je pomembno, da so preizkušena in certificirana v skladu z visokimi varnostnimi zahtevami, da so opremljena s senzorji, ki ob naletu na oviro avtomatsko začnejo dvigati vrata. Tako boste lahko brez skrbi tudi, če se bodo otroci igrali pri vratih in pod njimi pozabili igrače. Prav tako se ne bodo poškodovala, če bo pod njimi, ko se bodo začela spuščat, stal avto. Vrata se bodo ob naletu na oviro sama dvignila nazaj.

7.Vzdržljivost
Vsi si želimo, da bi vsaka naprava, ki jo kupimo, delovala čim dlje s čim manj okvarami in posledičnimi vzdrževalnimi posegi. Način uporabe in vremensko okolje, v katerem uporabljate vrata, sta dva najpomembnejša faktorja, ki vplivata na življenjsko dobo vrat. Primerjajte podatke proizvajalcev o servisnih intervalih (na koliko odpiranj je potreben pregled), dolžino garancije, pri tem pa seveda uporabite zdravo pamet. Odveč ne bo niti redno čiščenje s toplo vodo in nežno krpo.

Če boste ob nakupu upoštevali zgornje nasvete verjamemo, da boste izbrali takšna vrata, ki bodo najbolj optimalna za vas in bodo zadostila vsem vašim potrebam in željam.


Nakupovalni vodič za vaša garažna vrata!
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.