Povpraševanje
Galerija
NASVETI

Montaža garažnih vrat

Se strinjate, da so temelji najpomembnejši? Naj bo to v razmerju, poslu ali gradnji. In ko smo že pri garažnih vratih; če so ta zmontirana strokovno, kakovostno in pravilno, potem bo takšno tudi njihovo delovanje. Poznamo več tipov garažnih vrat. Prav toliko je tudi načinov montaž.

Postopek montaže garažnih vrat

Tako kot popravilo avtomobila, vgradnjo oken, toplotnih črpalk ali konec koncev menjave klime prepustimo strokovnjakom, tako velja tudi za garažna vrata. Gre namreč za kompleksen postopek, ki zahteva izvajalca z dolgoletnimi izkušnjami, znanjem in bogatim strokovnim znanjem.


Montaža garažnih vrat


Pred vgradnjo garažnih vrat, oziroma pred nakupom pokličemo strokovnjaka, da točno izmeri svetlo odprtino, na podlagi katere se potem lažje odločimo, kakšen tip vrat naj izberemo. Včasih nam višina ne dopušča, da vgradimo sekcijska vrata, včasih pa je izbira odvisna celo od vremena. Na zelo vetrovnem pobočju je bolje izbrati sekcijska in ne roloja. Skratka, ko pride merilec, mu povemo čim več, da se bomo v sodelovanju z njim lažje odločili za tip garažnih vrat.

Za lažje razumevanje je na voljo spodnji prikaz, ki omogoča vpogled v vgradnjo sekcijskih garažnih vrat.

Montaža sekcijskih garažnih vrat

Pri sekcijskih garažnih vratih obstaja več možnosti vgradnje. Le-to prilagodimo glede na velikost odprtine oziroma glede na namembnost prostora. Izbiramo lahko med klasično montažo, pri čemer mora biti preklada ( to je prostor nad svetlo odprtino), visoka vsaj petnajst centimetrov. Morda bomo morali izbrati klasično montažo s perforiranimi vodili, če je strop zelo visok; lahko se odločimo za visoko vodena vodila s klasično montažo, za montažo pod naklonom; za visoko vodena vodila z navpičnim dvigom ali za vmesno montažo z umetno zaslonko iz zunanje strani. Vse je torej odvisno od velikosti svetle odprtine oziroma od višine preklade in robov, ki so nad in levo ter desno od svetle odprtine, pa tudi od naklona in višine stropa.

Načini montaže gražnih vrat

Koliko časa traja montaža?

Čas montaže garažnih vrat je odvisen od velikosti, tipa vrat in od zahtevnosti montaže (zaradi naklona, vgradnje stebrov ipd …). Enokrilna garažna vrata lahko monterji vgradijo v eni uri, za večja, kot so industrijska garažna vrata, pa potrebujejo tudi 10 ur.Vrata so zmontirana, kaj pa zdaj?

Ko so vrata zmontirana, ekipa poskrbi še za prvi zagon, test vrat in primopredajo. Pri prvem zagonu je treba opraviti:
  • Test notranje tipke/elektronike za odpiranje
  • Test optosenzorja
  • Test fotocelice
  • Test kodnega stikala
  • Test ključavnice in zaklepa
  • Test elektronskega stikala (magnetnega)
  • Test daljinca z razdalje 2 m, 10 m, 20 m

Kaj pa cena montaže garažnih vrat?

Cena montaže garažnih vrat je odvisna od tipa vrat. Začne se pri 150 evrih če imamo eno in dvokrilna vrata ali navadna sekcijska ali rolo garažna vrata, pri vratih z osebnim prehodom pa je, zaradi zahtevnosti izvajanja, znesek lahko tudi višji. Bolj podrobno o ceni montaže pa preverite na našem ceniku za montažo garažnih vrat.


Garažna vrata montaža
Boniteta kakovosti AAAISO 9001-2015Bureau Veritas CertificatoAvstrijska kakovostIzdelano v Sloveniji10 letna garancija na lamele5 letna garancija na motor
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.