Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

Kdaj je pravi čas za menjavo garažnih vrat?

Ste tudi vi med tistimi, ki zelo pogosto odpirate garažna vrata? Če ne drugače, pa vsaj dvakrat dnevno. Zjutraj, ob odhodu na delo in zvečer, ob prihodu domov. In če še ne veste, Slovenci raje kot skozi vhodna, hodimo skozi garažna vrata. Ker je hitreje in bolj enostavno.

Garažna vrata v povprečju odpremo in zapremo kar 1.500-krat mesečno. Si predstavljajte, koliko odpiranj nanese to na leto, na pet in koliko na deset let? Če garažna vrata redno in primerno vzdržujemo, je lahko njihova življenjska doba precej zavidanja vredna in sicer od petnajst do dvajset let.  Zgodi se lahko, da jih bomo morali zamenjati vsaj enkrat v življenju. Ampak, kako vedeti, kdaj je pravi čas za takšen korak?

Pri tem si je potrebno odgovoriti na naslednja tri vprašanja:

1. Ali so garažna vrata poškodovana?

Eden najpogostejših razlogov za menjavo garažnih vrat je poškodba. Škoda lahko nastane zaradi različnih razlogov, kot so vremenski ekstremi, udarec v vrata, neredni servisi … V kolikor so res poškodovana, ocenimo stanje – ali je škoda minimalna ali večja. Nekatere poškodbe so ‘le’ kozmetične in jih je mogoče enostavno popraviti, spet druge pa vplivajo na delovanje in zmanjšujejo varnost. V tem primeru je zagotovo prava rešitev zamenjava garažnih vrat. 

Poškodovana garažna vrata

2. Ali dobro opravljajo svojo nalogo?

Namen garažnih vrat je, da ščitijo tisto, kar se nahaja za njimi pred nepovabljenimi gosti in vremenskimi razmerami. Če garažna vrata svoje naloge ne opravljajo več, lahko to vpliva tudi na temperaturo v garaži, posledično pa to moti klimo v domu, kar lahko pripelje do višjih računov za ogrevanje. In takrat je čas, da jih zamenjamo z varčnejšimi.

3. Ali garažna vrata ustrezajo videzu mojega doma?

Eden od razlogov za nova garažna vrata je tudi obnova doma. Bodisi nam ne ustrezajo zaradi velikosti ali smo se naveličali videza. Garažna vrata so namreč običajno največja vrata v domu in tista, ki jih, ko se pripeljemo domov, najprej opazimo. Podobo doma lahko dvignejo na povsem novo raven in doprinesejo k večji vrednosti.

Torej, pravi čas za menjavo garažnih vrat je, ko nismo več zadovoljni s funkcionalnostjo, velikostjo, videzom, pa tudi ko želimo izboljšati njihovo zvočno in toplotno izolativnost ter varnost. Zamenjava garažnih vrat je naložba in ne le strošek. Z izbiro pravega ponudnika bo minila brez težav.


Kdaj zamenjati vrata
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.