Povpraševanje
Galerija
NASVETI

Kateri tip garažnih vrat izbrati?

Garažna vrata so tista, ki jih vidimo z vsakim prihodom domov, zato je pomembno, da so vam tudi vizualno všeč in seveda, da se podajo k arhitekturi vašega doma. Njihov nakup nikakor ne spada med vsakodnevna opravila. Večina se nas za takšno investicijo odloči enkrat ali dvakrat v življenju, zato je pomembno, da nakup garažnih vrat smatramo kot investicijo in ne strošek. To pa seveda pomeni, da cena nikakor ne sme biti edino merilo.

Na trgu so na voljo številni tipi garažnih vrat, različni pogoni in dodatki, zato nakup zahteva dober premislek. In če ste pravkar pred nakupom, je pomembno, da v prvi vrsti poznate vse tipe garažnih vrat, njihove prednosti in slabosti, saj se boste samo tako lahko odločili za prava – za takšna, ki bodo odgovarjala potrebam in željam vseh vaših družinskih članov.

V prvi vrsti morajo garažna vrata biti enostavna za uporabo in ščititi tisto, kar se nahaja za njimi. Pri nakupu je poleg tipa potrebno upoštevati tudi druge vidike, kot so kakovost, varnostni mehanizmi, izgled … Da bo vaša odločitev lažja, smo za vas pripravili pregled vseh tipov garažnih vrat.


Sekcijska garažna vrata
Sekcijska garažna vrata so najbolj priljubljen tip garažnih vrat pri nas. Razlogov za njihovo priljubljenost je več – so cenovno ugodna, pomaknjena so pod strop in ne potrebujejo veliko prostora (vrata se pomikajo pod strop, oziroma se lahko pomaknejo tudi pod naklonom npr. 15° - z industrijskim motorjem pa se lahko pomikajo tudi navpično navzgor, v primeru, da je strop visok), na izbiro so številni vzorci in barve, imajo hitrejši motor, predvsem pa so lahko popolnoma prilagojena kupčevim željam – namreč, vgradimo lahko okna, svetlobne lamele, lopute za živali, zračnike, osebne prehode … Sekcijska vrata so sestavljena iz posameznih lamel, ki se pod strop garaže zapeljejo po vodilih navpično navzgor. Lamele pri sekcijskih vratih so debelejše (najpogosteje 42 mm, lahko tudi 62 mm), med seboj pa so zatesnjene s posebnim gumijastim tesnilom in oblikovane tako, da se popolnoma ujemajo. So dodatno izolirane, zaradi uporabe posebnega polnila pa prenašajo ekstremne vremenske pogoje (zagotavljamo, da se med temperaturami -40 stopinj Celzija in +50 stopinj Celzija, ne bodo deformirala).

Pri razvoju sekcijskih garažnih vrat smo veliko pozornosti namenili tudi varnosti in vgradili tako imenovan “hand-push” sistem. Gre za posebno zaščito pred priprtjem in poškodovanjem rok in prstov. Za dodatno varnost pa skrbi tudi avtomatično zaznavanje in povraten ukaz v primeru, da vrata naletijo na oviro.


Stranska sekcijska garažna vrata
Lastnosti stranskih sekcijskih vrat so, kar se tiče debeline in izoliranosti lamel ter varnosti in visoke prilagodljivosti, precej podobne sekcijskim garažnim vratom. Od njih se razlikujejo zgolj v načinu odpiranja – ne odpirajo se navpično navzgor kot sekcijska, ampak bočno ob steno. Prednosti tega je, da imate strop garaže na voljo za dodatno osvetlitev. Vrata so sicer vroče cinkana in prašno barvana ter imajo avtomatično osvetlitev prostora pri odpiranju oziroma zapiranju (to velja tudi za sekcijska garažna vrata). Na voljo so vam številni motivi, barve … Prepričani smo, da boste našli nekaj zase.


Rolo garažna vrata
Rolo garažna vrata imajo eno veliko prednost, ki nikakor ni zanemarljiva – za vgradnjo v vaši garaži potrebujejo zelo malo prostora, saj se sistem navija v omarico iz aluminija, kar pomeni, da deluje na principu rolete. Prav zaradi tega se zanje običajno odločajo tisti, ki so s prostorom zelo omejeni. Visoko stopnjo udobja nudi tudi dejstvo, da lahko parkirate tik ob njih in da jih lahko z njimi upravljate preko daljinskega upravljalnika (v primeru izpada električne energije pa tudi ročno). Montirajo se lahko na zunanji ali notranji strani, vmes …

Površina rolo vrat je premazana s posebno, trikrat zapečeno in lakasto barvo, kar daje vratom lastnost trajnega izdelka ter zaščito pred sončnimi žarki, obenem pa zaradi tega postanejo tudi vodoodporna.


Dvokrilna garažna vrata

Dvokrilna garažna vrata veljajo za najstarejši sistem garažnih vrat. Idealna so za vse tiste, ki ste v notranjosti omejeni s prostorom ali pa vam višina ne omogoča drugih vrst garažnih vrat. Kupci se zanje običajno določijo takrat, ko montaža drugega tipa vrat ni mogoča ali pa, ko na objektu, kjer bodo vrata montirana, ni električne energije.


Vsaka garažna vrata HANUS so unikatna, saj so izdelana popolnoma po vaših željah in glede na vaše potrebe oziroma na vašo situacijo. Vsi mehanski deli in zaključki so galvanizirani s posebnim nerjavečim jeklom, nekatere deli pa so, zaradi boljše prevodnosti in toplotne izolacije, aluminijasti. Prav zaradi tega imajo garažna vrata HANUS dolgo življenjsko dobo, vzdrževanja praktično ni (razen rednega servisa, ki se izvede po 18 mesecih od montaže).

V podjetju HANUS poleg visoke kakovosti in konkurenčnosti, poskrbimo tudi za varnost in funkcionalnost. Slednjo zagotavljamo tako, da upoštevamo vaše potrebe in želje, saj se zavedamo, da je vsak dom drugačen in unikaten, kot so unikatna tudi vrata HANUS. Potrebno je omeniti še, da pri razvoju posebej veliko pozornosti namenjamo varnosti – varnosti pri sami uporabi (vsa vrata so opremljena z varovalom, ki poskrbi za njihovo zaustavitev, če zadanejo ob oviro, vsebujejo pa tudi zaščito pred ukleščenjem prstov) in pred nepridipravi (pri ročnih vratih je ta pogojena s sistemom kljuke, pri vratih na pogon pa standardni zapah nadgradimo še z ročnim).

Verjamemo, da smo vam izbiro vrat vsaj malo olajšali. Pomembno je, da veste kaj želite oziroma kaj potrebujete, predvsem pa, kaj vam vaša garaža sploh omogoča.

Če imate dodatna vprašanja ali želite še kakšen nasvet, vam je na voljo ekipa strokovnjakov podjetja Skupina Hanus.

prodaja@hanus.si
051 899 990


Kateri tip garažnih vrat izbrati?
Boniteta kakovosti AAAISO 9001-2015Bureau Veritas CertificatoAvstrijska kakovostIzdelano v Sloveniji10 letna garancija na lamele5 letna garancija na motor
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.