Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

Kakšna industrijska vrata izbrati?

Industrijska vrata so namenjena poslovnim prostorom, skladiščem, trgovinam, gasilskim domovom, kmetijam, delavnicam in drugim gospodarskim objektom. Gre pravzaprav za večja in robustnejša garažna vrata, ki so izdelana izključno po naročilu in so popolnoma prilagojena objektu in namenu, kateremu bodo služila.

Strokovno znanje in leta izkušenj so nas izoblikovala v strokovnjake na področju rolo in sekcijskih industrijskih vrat. Le-ta so zasnovana in izdelana v skladu z najstrožjim evropskim standardom EN13241-1, ki določa, da morajo vrata biti, v primeru zloma vzmeti ali pretrganja pletenice, zaščitena pred padcem in da se morajo ob dotiku z oviro samodejno ustaviti ter se obrniti v nasprotno smer.


Rolo industrijska vrata
Rolo industrijska vrata so primerna tako za zunanjo kot tudi notranjo uporabo. Priporočljiva so tam, kjer je zahtevana velika frekvenca odpiranja. S tovrstnimi industrijskimi vrati, ki za svoje delovanje potrebujejo zelo malo prostora, boste prihranili energijo in preprečili nastanek ozkega grla v vaši proizvodnji. Rolo industrijska vrata, katerih lamele so polnjene s CFC poliuretansko peno, so udobna, enostavna in varna za uporabo. Lamele so narejene iz aluminija in so višine 100 mm ter debeline 25 mm. Na voljo so tri barve – bela, srebrna in antracitna.
Pri tem tipu industrijskih vrat so kupcem zanimive možnosti, kot so kodna stikala, ki omogočijo prehod iz zunanje strani tudi, če uporabnik nima daljinca, fotocelice, optosenzor in večja količina daljincev. Kot zanimivost – poleg enih industrijskih vrat dobavimo tudi po 30 daljincev ali več.
Sicer pa so k rolo industrijskim vratom dobavljeni 3-kanalni daljinci, ki omogočajo odpiranja vseh vrat z enim daljincem (če imate npr. trojna vrata).


Sekcijska industrijska vrata
V sekcijska industrijska vrata lahko vgradimo prostor za osebni prehod, okna, svetlobne lamele … Sestavljena so iz posameznih panelov, katerih debelina je 42 mm (po želji so lahko debelejši – 62 mm), standardna višina pa od 50 – 60 cm. Paneli so dodatno izolirani, zaradi uporabe posebnega CFC poliuretanskega polnila pa prenašajo ekstremne vremenske pogoje (zagotavljamo, da se med temperaturami -40 stopinj Celzija in +50 stopinj Celzija vrata ne bodo deformirala). Izbirati je mogoče med najrazličnejšimi kombinacijami barv (izgled mahagonija na woodgrain strukturi, prozorna vrata, popolnoma lastna barva, barva po RAL-u …), prav tako je lahko popolnoma prilagojena tudi površina panelov (lahko je  obliki kasete, v strukturi lesa, lahko je gladka …). Njihov izgled omejuje samo vaša domišljija.
Ko industrijska sekcijska vrata presežejo določeno kvadraturo, je potrebna ojačitev. V tem primeru osebni prehod ni več mogoč. Ojačitev je potrebna pri 4.8 metrov širine, izjemoma tudi pri 5.20 metra. Elektromotor je nameščen na prekladi ob strani in ima upravljanje prilagojeno industrijskim potrebam.
Pri razvoju smo posebno pozornost namenili tudi elektromotorju, ki ob zapiranju oziroma odpiranju vrat skrbi za avtomatično osvetlitev prostora, ob izgubi električnega toka pa vrata samodejno zapre. Elektromotor je voden po željah uporabnika, in sicer z daljinskim upravljalcem ali pa s pomočjo kode ter tipkovnice.


Kakšna industrijska vrata izbrati?
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.