Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

Kako organizirati svojo garažo?

Ste tudi vi eden tistih posameznikov, ki nikakor ne uspe lepo organizirati svoje garaže? Saj vemo, garažo je težko ohranjati lepo pospravljeno. Največkrat v njej končajo kosi pohištva in oprema, ki je preprosto ne želimo v stanovanju ali pa za njih nimamo prostora … namesto da bi jo podarili, prodali ali odvrgli. Seveda s shranjevanjem stvari ni nič narobe, je pa garažo vsekakor potrebno lepo organizirati. Potrebujete nasvete kako?

1. Logično razvrstite stvari
Vse pospravljene stvari je treba logično razvrstiti. Razvrstite jih lahko po želji – po kategorijah, letnem času, pogostosti uporabe … Kako, je odvisno od vas samih. Tako lahko svoje predmete razdelite glede na to, kako pogosto jih boste v tem letnem času uporabljali. Lopate za sneg zagotovo ne boste uporabljali poleti, zato jo lahko pospravite v ozadje vaše garaže.
Sicer se lahko odločite tudi za kategorije, kot so delovno orodje, vrtno orodje, športna oprema, oprema za kampiranje, avtomobilski pripomočki in deli, sezonska dekoracija, oblačila in reciklaža.

2. Pomagajte si s škatlami in policami
Kozarci za vlaganje, stare igrače, pripomočki … in garaža je že nametana. Eden izmed najlažjih in tudi najbolj učinkovitih načinov, da vaša garaža ostane pospravljena je, da stvari preprosto zložite v škatle. Priporočamo nakup plastičnih prozornih škatel, ki vam bodo omogočale veliko boljši pregled nad vsemi izdelki. V plastičnih zabojih bodo vaši izdelki zaščiteni tudi pred vlago. Seveda lahko uporabite kartonaste škatle, vendar v tem primeru predlagamo, da na vsako škatlo zapišete, kaj točno vsebuje.
Ta način shranjevanja je posebej primeren za tiste, ki se težko ločijo od svojih stvari. Predmete lahko ločite tudi po sezonah in jih po tem v skladu z njimi postavite v ospredje ali pa ozadje garaže, odvisno, katere stvari boste v prihodnjih tednih več uporabljali in katere manj.
Predlagamo, da za garažo izberete močnejše police iz aluminija ali pa nerjavečega jekla. Takšne police bodo zdržale vso težo, ki jo boste namestili nanje, hkrati pa jih ne bo načela niti vlaga. Če je garaža manjša, izkoristite vertikalni prostor! Športno opremo in orodje lahko tudi obesite.

3. Pomahajte krami v slovo
Če ste se lotili organizacije oziroma reorganizacije vaše garaže, potem je zdaj odličen čas, da se znebite vse nepotrebne krame. Predmete, ki ne sodijo v nobeno kategorijo (ali pa celo ne veste čemu služijo), nekomu podarite ali pa jih zavrzite.
Učbenike, igrače in oblačila podarite dobrodelnim skupinam ali pa pomoči potrebnim družinam in posameznikom. Seveda bodite ob tem pozorni, da so stvari lepo ohranjene, čiste in še uporabne.

4. Pokličite pomočnike in določite urnik pospravljanja
Pospravljanje garaže je lahko zelo velik zalogaj, še posebej, če garaža ni bila urejena že več let. Zato lahko za pomoč poprosite vaše družinske člane ali pa prijatelje. Pripravite načrt pospravljanja ter v skladu z njim usmerjajte tudi svoje pomagače. Ker pa seveda ne želite, da bi vaša garaža v nekaj mesecih ponovno pridobila staro podobo, lahko določite tudi urnik pospravljanja. Predlagamo, da si enkrat tedensko ali dvakrat mesečno vzamete nekaj minut in preverite, če je vse tako, kot mora biti. Ob tem nikar ne pozabite beležiti datumov pospravljanja, saj boste samo tako vedeli, kdaj ste ji nazadnje posvetili čas.
 
Do lepe, varne in urejene garaže a lahko pripomorejo tudi kakovostna garažna vrata. Za ta bomo pa poskrbeli mi. Pošljite nam povpraševanje in pomagali vam bomo do lepše garaže.

Kako organizirati svojo garažo?Boniteta kakovosti AAAISO 9001-2015Bureau Veritas CertificatoAvstrijska kakovostIzdelano v Sloveniji10 letna garancija na lamele5 letna garancija na motor
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.