GALERIJA
IZDELAJ SI VRATA
Vavčer za pridobitev certifikatov
NASVETI

Kako izbrati ustrezna garažna vrata za vaš dom?

Kakovostna garažna vrata so zagotovo postala izredno pomemben del naših domov. Ne samo, da so garažna vrata zmeraj lepša, zaradi nenehnega napredka tehnologije in razvoja, so postala tudi veliko bolj funkcionalna. Še zmeraj pa je pred samim nakupom garažnih vrat potrebno raziskati, kakšna so primerna za našo garažo, kakšne dodatne funkcije naj imajo ter tisto, kar je najpomembneje, izbrati primernega ponudnika. Vas zanima, kako izbrati ustrezna garažna vrata za vaš dom?

Kakšen material izbrati?

Material je eden izmed najpomembnejših faktorjev pri izbiri garažnih vrat. Prav ta bo namreč omogočil dolgo življenjsko dobo vaših novih vrat. Prevladujoč material pri sodobnih garažnih vratih je zagotovo vroče cinkana pločevina, kot izolacijsko polnilo pa se največkrat uporablja poliuretanska pena, polnjena pod pritiskom.

Stranke se odločajo tudi za lesena garažna vrata. Pri slednjih je vredno omeniti, da zahtevajo veliko več vzdrževanja in prav zato je njihova uporaba redkejša. Les je namreč veliko slabše odporen na različne vremenske vplive.

Kako se naj vrata odpirajo?

Seveda je pred nakupom samih garažnih vrat potrebno preveriti, koliko prostora imamo v garaži ter kako želimo, da se bodo nova vrata odpirala. Najbolj klasični obliki garažnih vrat sta zagotovo sekcijska in rolo garažna vrata.

Sekcijska garažna vrata so sestavljena iz panelov, ki so zatesnjeni s posebnim gumijastim tesnilom. Odpirajo se vertikalno. Tako se odpirajo tudi rolo garažna vrata, ki delujejo po principu rolete in so zato več kot primerna za manjše garaže.

Nekoliko drugačna so stranska sekcijska garažna vrata, ki delujejo enako kot navadna sekcijska garažna vrata le, da se odpirajo bočno ob steno. Njihova velika prednost je, da lastniki teh vrat ne potrebujejo osebnega prehoda, saj lahko ta vrata odpremo točno toliko, kolikor prostora potrebujemo. Lahko jih odpremo samo delno ali pa toliko, da lahko skoznja zapeljemo avtomobil.

Morda pa vas bo navdušil najstarejši sistem garažnih vrat – eno ali dvokrilna vrata. Idealna so za tiste, ki so v notranjosti omejeni s prostorom ali pa jim višina objekta ne omogoča montaže drugih vrst garažnih vrat. Vendar pa imajo prav krilna garažna vrata poseben, domač čar.

Poskrbite za varnost!

Pri izbiri garažnih vrat nikakor ne smete pozabiti na varnost. Izberite takšna, ki so preizkušena in certificirana z visokimi varnostnimi zahtevami evropskega standarda EN13241-1. Pri Skupini Hanus nudimo »hand push« sistem, ki vas bo dodatno zavaroval pred priprtjem in poškodovanjem rok in prstov. Fotocelice v motorju pa bodo zagotovile tudi avtomatično zaznavanje in povraten ukaz v primeru, da garažna vrata naletijo na oviro. Pri klasičnih sekcijskih vratih je na vratih osebnega prehoda nameščeno še elektronsko stikalo, ki v primeru, da je prehod odprt, preprečuje dvig celotnih vrat.

Naša rolo garažna vrata so lahko opremljena z optosenzorjem, ki ob naletu na oviro avtomatsko prične dvigati vrata. Hkrati smo razvili tudi popolnoma nov sistem vodil, ki lahko vetrni razred garažnih vrat povečajo kar za dva! To smo dosegli z razvojem protivetrnih zaključkov za lamele. Njihova naloga pa je, da vrata sidrajo v vodilu in tako preprečijo, da bi jih veter izvrgel iz vodila. Hkrati poskrbijo tudi, da ne pride do protibočnega zdrsa rolo garažnih vrat zaradi neravnih tal, izboljšajo pa tudi njihovo protivlomno varnost.

Z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri vaših novih garažnih vrat! Pošljite nam povpraševanje in skupaj bomo našli odlično rešitev za vaš dom.


Boniteta kakovosti AAAAvstrijska kakovostIzdelano v Sloveniji10 letna garancija na lamele5 letna garancija na motor