Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

Kako Delujejo Električna Garažna Vrata: Vse Kar Morate Vedeti | Garažna Vrata Hanus

Prikaz odpiranje garažnih vrat preko brezžične tipke

Danes avtomatizacija prežema vsa področja našega življenja – delo, šolo, bivanje, kuhanje, šport, itd. To je povsem naraven proces.

Prizadevamo si, da bi bilo naše življenje lažje, manj zapleteno ali bolj udobno. Tudi če gre le za parkiranje avtomobila v garaži.

Rolo in sekcijska vrata so glavni predstavniki električnih garažnih vrat

Poznamo več vrst garažnih vrat, vendar niso vsa električna – in to namerno. Na nekaterih objektih morda ni dostopa do električne energije, ni dovolj prostora, da bi bila montaža električnih garažnih vrat sploh mogoča (potreben je namreč prostor za tirnice, odpiranje vrat itd.) ali pa si preprosto želimo tradicionalna garažna vrata, ki jih odpremo ročno.

Med električna garažna vrata spadajo rolo vrata in sekcijska vrata, ki so med uporabniki tudi najbolj priljubljena. Obe vrsti garažnih vrat imata svoje prednosti, izbira pravega pa je odvisna od vaših želja in prostorskih pogojev.

Rolo garažna vrata

Razširjena ilustracija rolo garažnih vrat, ki prikazuje vse njegove komponente.

Rolo garažna vrata ponujajo visoko stopnjo udobja in imajo veliko prednost, ki je tudi glavni razlog za njihovo pridobitev. In sicer, za vgradnjo potrebujejo zelo malo prostora. Ta vrsta garažnih vrat ne potrebuje tirnic na steni garaže, vzdolž katerih bi se vrata premikala, temveč se navijejo na valj – po principu rolet se zvijejo v zaščitni zaboj. Ta se lahko namesti tudi na zunanjo steno garaže.

Preverite našo ponudbo rolo vrat

Sekcijska garažna vrata

Sekcijska garažna vrata so na voljo v klasični različici, kot stranska sekcijska vrata ali z vgrajenimi vrati. Ponuja najvišjo stopnjo izolacije in največjo stopnjo prilagajanja – tako glede funkcionalnosti kot dizajna.

Izberite popolna sekcijska vrata za vaš dom

Električna garažna vrata in njihove ključne komponente

Električna garažna vrata so namenjena udobnemu odpiranju garaže brez fizičnega napora in moči. En pritisk na gumb in vrata se samodejno odprejo. Delujejo na podlagi električnega pogona, ki omogoča avtomatizirano odpiranje in zapiranje vrat.

Avtomatizirana garažna vrata s pametnimi funkcijami, ki predstavljajo najnovejšo tehnologijo avtomatizacije doma za izboljšano varnost in udobje

Ključne komponente električnih garažnih vrat

  • Motor: Motor je srce električnih garažnih vrat. Motor poganja mehanizem, ki nadzira odpiranje in zapiranje vrat.
  • Tirnice: Tirnice so vodila, vzdolž katerih se vrata premikajo pri odpiranju ali zapiranju.
  • Vlečne vzmeti: Vlečne vzmeti so ključne za uravnavanje teže vrat in omogočajo enostavno dviganje in spuščanje.
  • Daljinski upravljalnik: Z daljinskim upravljalnikom lahko uporabnik vrata odpre ali zapre brez ročnega posega.
  • Senzorji: Senzorji so osrednja točka varne uporabe vaših električnih garažnih vrat.
  • Povezovalni mehanizmi: Med povezovalne mehanizme spadajo kabli in vzvodi, ki povezujejo motor z vrati.
  • Različne pametne možnosti za garažna vrata, vključno z vstopom brez ključa, nadzorom preko aplikacije, daljinskim dostopom, vgrajenimi kamerami in naprednimi varnostnimi funkcijami za večje udobje in varnost.

HanuSpeed pogoni za električna garažna vrata

Pri skupini Hanus smo se izključno specializirali za razvoj garažnih vrat. Posebno pozornost namenjamo izbiri elektro pogona, ki je srce upravljanja električnih garažnih vrat. Hitrost, glasnost in zmogljivost pri odpiranju in zapiranju garažnih vrat so namreč odvisne od izbire motorja.

HANUSPEED in HANUSPEED+

Črna garažna vrata s prikazom našega motorja, ki zagotavlja gladko in tiho delovanje, visoko zmogljivost in zanesljivost za vsakodnevno uporabo


MODELHanuSpeed(+) 6HanuSpeed(+) 10HanuSpeed(+) 12
Maks. površina vrat10 m²15 m²18 m²
Maks. dvižna sila80 kg100 kg130 kg
Hitrost odpiranja160 mm/s160 mm/s160 mm/s

Modeli pogonov HanuSpeed in HanuSpeed+ vključujejo številne premium funkcije, ki bodo poskrbele za izboljšano uporabniško izkušnjo. Te vam omogočajo, da sami nastavite hitrost odpiranja garažnih vrat, čas in višino samodejnega zapiranja ter čas izklopa LED luči.

Alarm za vzdrževanje vas opozori, ko je čas za vzdrževanje, opozorilna lučka pa vas opozori na morebitne motnje. Ker pogosto v naglici zapuščamo hišo, lahko s prikazom stanja vrat na daljinskem upravljalniku hitro preverite, ali ste garažna vrata res zaprli.

Varnost je na prvem mestu

Garažna vrata so največji premični del vsake hiše, zato je še posebej pomembno, da je njihovo delovanje zanesljivo in predvsem varno. In tega se zavedamo.

Pravilno delovanje električnih garažnih vrat je ključnega pomena tako za varno parkiranje avtomobila kot za varen prehod oseb.

Kakšna je pot do novih, visokokakovostnih in varnih električnih garažnih vrat?

Natančno vemo, kako delujejo električna garažna vrata in na kaj moramo biti pozorni. Dovolite nam, da vam pomagamo pri izbiri optimalnih vrat za vaš dom. Uporabite konfigurator, ki je enostaven za uporabo, da opredelite svoje osnovne želje in prejmete neobvezujočo ponudbo za vaša nova garažna vrata. Opravimo brezplačen svetovalni in merilni obisk pri vas doma.

Sestavi si vrata

Po potrditvi ponudbe začnemo s proizvodnjo unikatnih garažnih vrat po vaših željah. Serijske proizvodnje ne poznamo, vsaka vrata so narejena po naročilu. Zaupajte nam!

Elegantna črna garažna vrata pripravljena na naslednje izzive


Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.