Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

4 stvari, ki vplivajo na ceno vaših novih garažnih vrat!

To, da so garažna vrata izredno pomemben del vašega doma vemo že prav vsi, kajne?

Z napredkom tehnologije se je skozi leta izboljšala tudi kakovost garažnih vrat. Prej najpogosteje izbrana lesena garažna vrata so zamenjala visoko dodelana, toplotno in zvočno izolirana ter veliko varnejša vrata. Številne barve, svetlobne lamele, prehodi za hišne ljubljenčke, povečana hitrost odpiranja in kodna tipala pa so zagotovo vplivala tudi na ceno vaših garažnih vrat. Veste, od česa je cena vrat sploh odvisna?

Cena garažnih vrat se razlikuje od ponudnika do ponudnika, nanjo pa zelo vplivajo želje strank. Cena je odvisna tudi od tipa garažnih vrat, površinske obdelave lamel, barvnega odtenka in še ostalih morebitnih dodatkov, ki jih lahko vključimo v naša garažna vrata.

1. Tip garažnih vrat
Na ceno garažnih vrat bo zagotovo najbolj vplival tip garažnih vrat, ki ga želite. Če upoštevamo neko splošno velikost garažnih vrat, si cene garažnih vrat navadno sledijo nekako tako. Za najugodnejša garažna vrata veljajo sekcijska vrata, tem sledijo rolo garažna vrata s 77 mm lamelami, dvokrilna garažna vrata, rolo garažna vrata s 100 mm lamelami, sekcijska garažna vrata z osebnim prehodom in stranska sekcijska garažna vrata.

2. Barva garažnih vrat
Bodo vaša garažna vrata siva ali bela? Barvo ste zagotovo že izbrali. Barva garažnih vrat je ena izmed prvih odločitev, ki jo stranke sprejmejo, ko se odločijo za nova garažna vrata. Ne glede nato, kakšne barve je vaš dom, vaša nova garažna vrata ga bodo zagotovo čudovito dopolnila.
Cena vaših garažnih vrat bo nižja, če se boste odločili za eno izmed štirih standardnih barv. Mednje spadajo bela, srebrna, rjava in antracit, obstaja pa tudi nekaj izjem. Vse ostale barvne izbire, imitacije lesa ter splošno barvanje po RAL lestvici se doplača.

3. Debelina in dimenzija garažnih vrat
Cena garažnih vrat bo seveda odvisna tudi od njihove velikosti. V kolikor boste izbrali manjšo velikost, bodo garažna vrata seveda veliko bolj ugodna, kot večja vrata s številnimi dodatki. Na samo ceno bo vplivala tudi debelina panelov garažnih vrat. Debelejši so paneli, boljša bo njihova toplotna izolacija. Vendar bo nekoliko višja tudi njihova cena.

4. Dodatni elementi garažnih vrat
Sedaj imate zagotovo že izbran tip, velikost in barvo garažnih vrat. Sedaj pa na vrsto pridejo številni dodatni elementi, ki vam bodo uporabo garažnih vrat močno olajšali in še povečali njihovo uporabnost. Vašim garažnih vratom lahko dodate:
  • Loputo za prehod hišnih ljubljenčkov,
  • Kodno brezžično tipalo, kjer garažna vrata odprete tako, da vtipkate geslo,
  • Čitalec prstnih odtisov za odpiranje vrat iz zunanje strani s ključem,
  • Fotocelice, ki poskrbijo, da se vrata ob prekinitvi IR žarka pričnejo dvigati in tako preprečijo nalet na oviro,
  • Solarne panele,
  • Elektronsko varovalo in Wi-Fi modul ipd.

Cena pa seveda ne sme biti glavno vodilo za nakup vaših garažnih vrat. Poskrbite, da boste izbrali podjetje, ki mu boste lahko zaupali. Takšno, ki ima dobre reference in še boljšo bonitetno oceno.


Kaj vpliva na ceno garaznih vrat
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.