Povpraševanje
Galerija
NASVETI

Poznate te 3 stvari, ki kvarijo vaša garažna vrata?

Garažna vrata bomo zamenjali enkrat ali pa morda dvakrat v življenju. Če boste ob nakupu izbrali zaupanja vrednega ponudnika in kvalitetna vrata, si boste zagotovo prihranili veliko mero vzdrževalnih del, servisov in tudi sivih las. Vendar pa je potrebno vedeti, da bodo vaša garažna vrata  vseeno potrebovala čiščenje, vzdrževanje in redne preglede, če želite zagotoviti, da vam bodo služila čim dlje. Na njihovo delovanje namreč vplivajo vremenske razmere, frekvenca odpiranja, čiščenje in še veliko drugih dejavnikov.

Vremenske razmere

Vremenske razmere so neizogibne. Močni nalivi, sneg, močan veter, vsi ti dejavniki poškodujejo garažna vrata. Pri nas je zmeraj pogostejši močan veter. Le ta največje hitrosti še zmeraj dosega na Primorskem, vse močnejši pa postaja tudi v notranjosti države, v Zasavju in v krajih pod Pohorjem. Najpogosteje se pojavlja ob nevihtah in neurjih, ko lahko doseže hitrost do 100 kilometrov na uro ali več.

Rolo garažna vrata so, zaradi načina delovanja in strukture, posebej izpostavljena različnim vremenskim sistemom. Sestavljena so namreč iz več gibljivih delov in posledično niso tako trdna. Veter se tako hitro ujame v lamele, vrata pa pričnejo delovati kot jadro. Rolo se napne in lamele se lahko iztrgajo iz vodil. Pri podjetju Hanus d.o.o., smo zato razvili popolnoma nov sistem vodil, ki vetrni razred povečajo za kar dva. Dokupiti je mogoče posebne protivetrne zaključke za lamele, ki rolo vrata sidrajo v vodilu in preprečijo, da bi jih veter iz vodila izvrgel.

Zanemarjanje nastalih težav

Saj vemo, kakšne manjše težave in pokazatelje najraje spregledamo. Vendar prav s takšnim ravnanjem najbolj škodimo našim vratom. Škripanje, brnenje ali pa kakšni drugi zvoki niso zgolj moteči, nakazujejo lahko, da so vaša garažna vrata potrebna vzdrževanja. Počasnejše odpiranje garažnih vrat ni samo nadležno zjutraj, ko se vam mudi na delo, temveč nakazuje na to, da je morda čas, da kontaktirate strokovnjake. Vrata se lahko pričnejo tudi nagibati sli pa se snamejo s tirov.

Ne izvajate rednih servisov

Redni servisi so ključ do optimalnega delovanja garažnih vrat. Velikokrat se mu lastniki vrat izognejo, njihova vrata pa se posledično hitreje pričnejo kvariti, okvare so večje, popravilo pa dražje. Našim kupcem zato priporočamo, da servis garažnih vrat opravijo najkasneje v roku 18 mesecev po nakupu. Zaradi še večje frekvence odpiranja, je za pravne stranke priporočljiv prvi servis že 12 mesecev po nakupu. Servis garažnih vrat je obširen in med drugim vključuje pregled kolesc, pregled kolutov, pregled pletenic, pregled tečajev, pregled vijakov, čiščenje iz vodil, nastavitev torzijskih vzmeti, test varnostnih senzorjev in mehanizmov.

S pravilnim vzdrževanjem, čiščenjem in rednimi servisi garažnih vrat, boste poskrbeli, da bodo ta v vrhunskem stanju še dolga leta. Redni servisi pa bodo podaljšali tudi njihovo garancijo! Zagotovite si ga še danes.


Poznate te 3 stvari, ki kvarijo vaša garažna vrata?
Boniteta kakovosti AAAISO 9001-2015Bureau Veritas CertificatoAvstrijska kakovostIzdelano v Sloveniji10 letna garancija na lamele5 letna garancija na motor
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.