Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

Garažna vrata za dva avtomobila

Ste vedeli, da so današnji avtomobili v primerjavi s tistimi, ki smo jih vozili pred 10 ali 20 leti v povprečju daljši za do 40 cm in širši do 25 cm? Zato je velika verjetnost, da boste morali ob nakupu novega avtomobila razmisliti tudi o novih garažnih vratih.

Ko izbiramo nova garažna vrata, moramo biti pozorni na številne stvari in ena izmed pomembnejših je njihova dimenzija. Pri tem imamo v mislih tako širino, kot tudi višino.

Preden se lotite nakupa, si morate odgovoriti na nekatera vprašanja, kot so:
  • Koliko avtomobilov želim imeti parkiranih v garaži?
  • Bom v prihodnosti kupil večji/manjši avtomobil?
  • mam avtodom ali motor, za katerega prav tako želim, da je na varnem?

Ja, to so vse stvari, o katerih je potrebno razmišljati vnaprej, saj bodo izbrana garažna vrata samo tako pri hiši ostala dlje časa.

Garažna vrata za dva avtomobila

Kako široka in visoka garažna vrata izbrati, je odvisno predvsem od avtomobila ali več njih, ki jih dnevno parkiramo v garaži.

Širino garažnih vrat najlažje določimo tako, da izmerimo širino posameznega avta in mu na vsaki strani dodamo še 20-30 cm. S tem bomo poskrbeli, da ob uvozu v garažo ne bomo naredili škode na avtomobilu, iz njega pa bomo lahko stopili popolnoma brez težav.

Garazna-vrata-za-dva-avtomobilaUniverzalen odgovor na vprašanje “Kako velika garažna vrata potrebujem za 2 avtomobila” tako ne obstaja, saj je to, kot rečeno, odvisno od več dejavnikov – širine posameznega avtomobila, kota prihoda avtomobila … Vsekakor pa je zagotovo boljše, da so malo preširoka, kot preozka.

Pri izbiri garažnih vrat za dva avtomobila je seveda več možnosti – lahko se odločite za ena velika (npr. 5 metrska) ali pa dvojna manjša plus osebni prehod. Izvedba je popolnoma odvisna od želja in preferenc, optimalna izbira pa je tista, ki si jo želite in potrebujete.

Kateri tip garažnih vrat je najbolj primeren za dva avtomobila?

Prav vsi tipi garažnih vrat so primerni za zaščito enega ali več avtomobilov hkrati. Na izbiro tipa garažnih vrat nekoliko vpliva možnost montaže – če imate na stropu montirane luči, potem sekcija ne bo izvedljiva ipd., drugih omejitev pa praviloma ni.

Pri izbiri tipa garažnih vrat tako velja enako kot pri dimenziji – odločitev je odvisna je od želja, ki jih imate. Če vam je pomembna dobra izolativnost, potem boste izbrali sekcijska garažna vrata, v kolikor potrebujete samo garažna vrata, ki so hitra, pa bodo prava izbira rolo garažna vrata.

Sekcijska-garazna-vrata-za-dva-avtomobila

Sekcijska garažna vrata

A je za večja garažna vrata potrebna drugačna konstrukcija?

Ko pride naš tehnik na končne meritve, preveri tudi konstrukcijo. V kolikor vrat ni mogoče montirati na obstoječo, jo je potrebno prilagoditi. To lahko naredi kupec sam, ali pa za to poskrbi naše podjetje.

Postavi se namreč podkonstrukcija, ki je lahko železna ali lesena. Slednja je cenejša in primernejša za garažna vrata manjših dimenzij. Pri rolo garažnih vratih naprimer, je najpomembnejša preklada, kamor se namontira zaščitna skrinja, saj nosi vso težo garažnih vrat, zato je izredno pomembno, da je dovolj močna in kakovostna. Pri sekcijskih garažnih vratih pa sta pomembni tako preklada, kot tudi strop oziroma stene, kamor se montirajo garažna vrata.

V kolikor se odločite za garažna vrata širša od 5 metrov, pa jih pri nas po potrebi ojačamo s prečnimi ojačitvami, zato, da se ne zvijajo.  

Garažna vrata za dva avtomobila se montirajo na enak način, kot ostala. Obstajajo torej trije tipi montaž – zunanja, notranja in vmesna. Pri enokrilnih garažnih vratih so možne vse tri izvedbe, montaža rolo garažnih vrat pa je odvisna od preklade. Sekcijska garažna vrata se praviloma montirajo na notranji strani, je pa mogoča tudi vmesna montaža, vendar je tu potem potrebno računati še na zmanjšanje svetle odprtine po montaži.

Rolo garazna vrata za dva avtomobila

Garažna vrata za dva avtomobila

Primopredaja garažnih vrat za dva avtomobila

Montaža garažnih vrat za dva avtomobila lahko traja različno dolgo, vse od 30 minut pri enokrilnih garažnih vratih pa do 10 ur pri industrijskih.

Po končani montaži bodo naši strokovnjaki poskrbeli za primopredajo, ob kateri boste dobili vse potrebne informacije – kako delujejo garažna vrata, kako ravnati z njimi, prav tako pa bodo opravili tudi prvi zagon in test, v okviru katerega bomo testirali notranjo tipko oziroma elektroniko za odpiranje, optosenzor, fotocelice, kodno stikalo, ključavnice in zaklep, elektronsko magnetno stikalo in daljinski upravljalnik.

V kolikor še niste prepričani, katera garažna vrata so prava za vas, vas vabimo, da izpolnete konfigurator in poiščete svoja.
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.