Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

Garažna vrata Maribor

Najbrž kar drži, da garažna vrata niso nekaj o čemer bi razmišljali vsak dan. Čeprav so morda res nekaj samoumevnega, pa se ne pozabimo ustaviti pri eni stvari – garažna vrata hočemo, nočemo, vidimo vsak dan. A ne le mi, tudi vsi ostali, ki se peljejo mimo našega doma. Za najbrž največja vrata v domu pa se že splača vlagati, se strinjate?

V podjetju Hanus nenehno razvijamo in uvajamo nove inovacije za garažna vrata v Mariboru. Vse to z namenom, da bi povečali njihovo uporabnost, kakovost, predvsem pa da bi izpolnili vse potrebe kupca. Garažna vrata imajo danes bistveno večjo funkcijo kot zgolj tisto, namenjeno dvigovanju in spuščanju.

Garažna vrata kot jih poznamo danes so izumili leta 1921, širši javnosti pa so jih predstavili dve leti kasneje, na avtomobilskem sejmu v New Yorku. C. G. Johnson, ki jih je izumil, se je kasneje domislil tudi daljinskega upravljalnika, saj mu ni bilo všeč, da je moral vrata vsakič, ko je prišel domov, odpreti ročno. Le kdo bi mu lahko zameril.

Garažna vrata narejena v bližini Maribora se lahko pohvalijo s številnimi prednostmi

Največja prednost garažnih vrat, ki jih pri podjetju Hanus izdelujemo v bližini Maribora, je zagotovo visoka varnost, ki jo zagotavljajo. Tukaj imamo v mislih dve vrsti varnosti – varnost za uporabnike (pred priprtjem ali poškodbo prstov in rok) in pred nepridipravi.

Varnost je zagotovljena z dodatnimi ključavnicami, gesli in ostalimi sestavnimi deli. Vsekakor velja omeniti tudi visok nivo udobja. Hanus garažna vrata so namreč zelo enostavna za uporabo in upravljanje. Večino (rolo in dvižna ali sekcijska vrata) je mogoče upravljati na daljavo, iz ogretega avtomobila ali iz udobja domače kuhinje. Kakovostna garažna vrata in pravilno izvedena montaža namreč zagotovijo, da tisto, kar je zunaj, tam tudi ostane. V mislih imamo umazanijo, vodo ter vse, kar v hišo ne sodi.


Človeška roka z daljinskim upravljalnikom upravlja garažna vrata v Mariboru

Prav vsaka garažna vrata so unikatna in narejena po naročilu. Vse od dimenzije, barve, pa do dodatkov, kot so svetlobni varnostni in drugi elementi.

Rolo, sekcijska ali katera druga?

Rolo garažna vrata so primerna za vse, ki imajo v garaži manj prostora. Zaradi načina odpiranja, odpirajo se namreč navpično navzgor, je mogoče parkirati tik ob njih, prav tako pa potrebujejo tudi zelo malo prostora za vgradnjo. Kar je še boljše, montirati jih je možno tudi na zunanjo stran. Za nekaj dodatnih evrov dobite tudi popolnoma nov sistem vodil, ki poveča vetrni razred za kar dvakrat. To vratom prepreči, da bi jih močan veter izvrgel iz vodil, ali da bi prišlo do protibočnega zdrsa rolo garažnih vrat.

Sekcijska garažna vrata pa so cenovno dostopna, elegantna in enostavna za uporabo. Nudijo visok nivo izolativnosti, se hitro odpirajo, prav tako jih je mogoče popolnoma prilagoditi željam. Vanje je mogoče vgraditi svetlobne elemente, lopute za živali, zračnike, osebne prehode.

Poleg klasičnih sekcijskih garažnih vrat so na voljo tudi stranska sekcijska garažna vrata, katerih prednost je, da se vrata odprejo bočno, odpremo pa jih samo toliko, kolikor je to potrebno, kar pomeni, da osebni prehod sploh ni potreben. Poleg zgoraj omenjenih so na voljo se enokrilna in dvokrilna garažna vrata, ki pa so idealna za prostore, v katerih ni na voljo električne energije.


Garažna vrata Maribor cena

Cena garažnih vrat se od ponudnika do ponudnika razlikuje, nanjo pa lahko seveda vplivajo še velikost, tip, barva, površinska obdelava lamel in ostale želje, ki jih ima kupec. Če pri vseh tipih garažnih vrat upoštevamo enako dimenzijo, so najcenejša sekcijska garažna vrata, sledijo rolo garažna vrata s 77 mm lamelami, dvokrilna garažna vrata, rolo garažna vrata s 100 mm lamelami, sekcijska garažna vrata z osebnih prehodom in stranska sekcijska garažna vrata, ki so najdražja.

Cena je seveda odvisna tudi od barve. Med osnovne sodijo bela, srebrna, rjava in antracit, ostale pa je treba doplačati. Proti doplačilu pa je garažna vrata mogoče opremiti še z raznimi zračniki, svetlobnimi elementi, z loputami za prehod hišnih ljubljenčkov, s kodnim brezžičnim stikalom, fotocelicami, stikalom na ključ, talno tačko … Takšne stvari bodo ceno seveda dvignile, obenem pa udobje dodatno izboljšale.


Kako vzdrževati nova garažna vrata?

Hanus garažna vrata so izredno enostavna za vzdrževanje. Za čiščenje je potrebna samo mlačna voda, nežne krpice in gobice, zagotovo pa bo prav prišla tudi kakšna manjša lestev, s katero dosežemo višja območja. Po čiščenju garažna vrata speremo z vodo in jih obrišemo.

V kolikor niso zelo umazana, pa bo dovolj tudi kakšna metla z nežnimi ščetinami. Čistimo vsaj dvakrat letno in sicer spomladi ter jeseni. Pod vzdrževanje garažnih vrat sodi tudi redni servis, s katerim zagotovimo pravočasno rešitev morebitnih napak, hkrati pa na tak način vratom podaljšamo tudi garancijo. Servis garažnih vrat je obsežen in vsebuje vse od pregleda kolesc, kolutov, pa do testiranja raznih senzorjev in varnosti.

Ne glede na tip ali barvo garažnih vrat, ki jih boste izbrali, pa bodite pri tem pozorni tudi na izvajalca, saj je to vaš partner za naslednjih nekaj deset let in pomembno je, da je zanesljiv, in da ima za seboj veliko zadovoljnih strank.


Kombi podjetja hanus stoji pred sekcijskimi garaznimi vrati v Mariboru

Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.