Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

Že poznate različne možnosti dodatkov za vaša garažna vrata?

Garaža je pri Slovencih običajno več kot zgolj prostor, v katerega parkiramo avtomobil. Običajno predstavlja tudi prostor, kjer opravljamo kakšen hobi (ljubiteljska delavnica) ali pa prostor, kjer se ob igri ročnega nogometa ali biljarda družimo s prijatelji. Še pogosteje pa garaža služi kot nekakšna dodatna shramba, kjer je možno najti vse od koles, pnevmatik, kosilnice, čevljev in ostalega.

Garažna vrata so tista, ki običajno predstavljajo edini vhod v garažo. Za njihovo lažjo uporabo, predvsem pa za večje udobje, jih lahko opremimo s številnimi dodatki.

Več svetlobe

Svetloba v garaži je nekaj, na kar nikakor ne smemo pozabiti. Ko kupujemo svetila, jih običajno najprej izberemo za kuhinjo, spalnico, kopalnico, na garažo pa se velikokrat žal ne spomnimo. Prijetnega ambienta v garaži ni mogoče doseči zgolj s svetili, ki jih lahko namestimo na strop ali steno, ampak tudi z naravno svetlobo. Res je, da v garaži običajno primanjkuje oken, zato naravna svetloba stežka prodre vanjo. Rešitev je popolnoma enostavna. Namesto dragega razbijanja sten in vgradnje novih oken, lahko svetlobne elemente vgradimo kar v garažna vrata. Najpogostejša izbira strank so PVC okna s termopan steklom, ALU svetlobni paneli in INOX svetlobni elementi. S takšnimi elementi bomo deležni dveh prednosti - poleg naravne svetlobe bodo naša vrata tudi boljše izgledala. Vzdrževanje takšnih svetlobnih panelov je popolnoma enostavno, za čiščenje potrebujemo samo pH nevtralno čistilo, toplo vodo ter nežno krpo.


Garažna vrata z dodatnimi svetlobnimi paneli


Loputa za živali

Garažna vrata so lahko prijazna tudi hišnim ljubljenčkom, kot so mačke in psi. Le-tem je potrebno omogočiti dovolj gibanja, ne glede na vremenske pogoje in letni čas ter seveda naš razpoložljiv čas. K sreči je možno v garažna vrata vgraditi loputo za živali, ki bo ljubljenčkom omogočala neoviran prehod v obe smeri. Brez skrbi, ob tem je poskrbljeno tudi za varnost, saj je loputa protivlomno varna, obenem pa zaradi posebne izvedbe preprečuje večje izgube toplote, ne glede na število prehodov. Loputo je možno naročiti ob vgradnji novih vrat ali tudi naknadno.


Loputa za živali, montirana na garažnih vratih


Osebni prehod

Ena od prednosti garažnih sekcijskih vrat je tudi vgradnja osebnega prehoda. Sekcijska vrata, ki se odpirajo navpično navzgor, so namreč edina garažna vrata, v katera je možno vgraditi tudi osebni prehod. Le-ta nam omogoča, da, v kolikor moramo v garažo odnesti kakšno stvar, ne rabimo odpirati celotnih vrat. Na tak način prihranimo čas, obenem pa je to tudi veliko udobneje.


Osebni prehod, kot dodatek na garažnih vratih


Daljinski upravljalnik

Ena od pomembnejših razlik med današnjimi sodobnimi in nekoč najpogosteje vgrajenimi klasičnimi dvokrilnimi in dvižnimi vrati, ki so se nekoč dvigovala le ročno, tiči v upravljanju. Današnja garažna vrata je možno odpreti z enim samim stiskom na gumb na upravljalniku. Še boljše je to, da lahko to naredimo iz avtomobila, kar je še posebej dobrodošlo v slabem ali mrzlem vremenu.


Okrepljena varnost

Ko govorimo o varnosti, nimamo v mislih samo tiste protivlomne, ki je sicer izjemnega pomena, ampak tudi varnost pred poškodbami. Le-tem so običajno največkrat izpostavljeni otroci. Vsa garažna vrata Hanus so standardno opremljena s tako imenovanim hand-push sistemom, ki nudi zaščito pred priprtjem rok in prstov. Za dodatno varnost pa skrbi avtomatično zaznavanje na povraten ukaz – fotocelice. Te so serijsko dobavljene z elektromotorjem, proti doplačilu pa se jih lahko namesti tudi na zid.

Garažna vrata je možno opremiti še z drugo dodatno opremo, kot so solarni paneli, talna tačka, samozapiralo, elektronsko varovalo, ki prepreči dvig celotnih sekcijskih vrat, v primeru, da so odprta vrata osebnega prehoda … Dodatna oprema je namenjena predvsem varnosti ter višjemu udobju.
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.