Galerija
Povpraševanje
Vavčer za pridobitev certifikatov
NASVETI

Daljinec za garažna vrata ne deluje, kaj pa zdaj?

Imeti daljinski upravljalnik za garažna vrata v avtu je, verjemite nam, nekaj odličnega. To je še posebej velik privilegij v hladnih zimskih dneh, ko za to, da lahko parkiramo v garaži, ni potrebno izstopiti iz prijetno ogretega avtomobila. Preprosto kliknemo na gumb na daljincu in vrata se odprejo. Ali pa zaprejo. Mini čarovnija.

A včasih ni vse tako preprosto. Predvsem takrat, ko daljinec kljub neprestanemu klikanju na gumbe od sebe ne da ničesar. Iz neznanega razloga kar naenkrat ne deluje več. Preden za pomoč prosimo strokovnjake, lahko nekaj stvari preverimo tudi sami.

Daljinec za garažna vrata v avtu

Najpogostejši vzroki za nedelujoč daljinec

1. Baterija na daljincu je prazna

Prazna baterija v daljincu je razlog številka 1 za njegovo nedelovanje. To se lahko zgodi vsakomur in kadarkoli. Še zlasti v primeru, ko daljinec uporabljamo vsak dan. Najlažje to ugotovimo tako, da preverimo, če ob kliku na gumb utripa lučka ali ne. Lahko se zgodi, da bo zatemnjena ali pa da se sploh ne prižge. Rešitev je preprosta – zamenjajmo baterijo in daljinec bo ponovno v funkciji.


Klik na gumb daljinca za namene testiranja

Baterijo zamenjamo tako, da s križnim izvijačem odvijačimo tri vijake na zadnji strani daljinca. Nato odstranimo zaščitni pokrov. Elektroniko vzamemo iz ohišja in z izvijačem previdno potisnemo baterijo iz ALU ohišja. Zamenjajmo z novo baterijo (po specifikacijah) ter daljinec sestavimo nazaj.

2. V garaži imamo LED žarnico

LED žarnice so dobra izbira, predvsem zaradi nizke porabe energije in močne svetlobe, ki jo oddajajo. A vendar je znano, da povzročajo tudi motnje pri delovanje daljinca. Možno je, da bo daljinec na blizu še vedno brezhibno deloval, od daleč pa ne. Rešitev je tudi tokrat zelo preprosta – LED žarnice samo zamenjajmo z drugimi. A preden se tega lotimo, preverimo ali je to res pravi vzrok težav. To storimo tako, da izvlečemo LED žarnico in poskusimo odpreti vrata.

3. Preverite, ali obstajajo kakšne ovire

Če se vrata začno odpirati, nato pa se ustavijo, potem nekaj ovira njihovo delovanje. To pomeni, da po vsej verjetnosti ni težava v daljincu. Preverimo ali se morda kaj nahaja pod vrati oziroma na dosegu senzorjev in to odstranimo. 

Če smo preizkusili vse in nič ne deluje, potem je čas, da daljinec ponovno programiramo.

Hanus daljinci za sekcijska vrata uporabljajo 433 MHZ rolling code. Tovrstno kodo uporabljamo pri sistemih za vstop brez ključa in kot varnostno prepreko, da morebitni nepridipravi ne morejo odpreti vrat s kakšnim drugim daljinskim upravljalcem.

Kako ponovno programirati daljinec?

Postopek programiranja je izredno preprost, izvesti ga je mogoče v 4 korakih:

   1. Na motorju sekcijskih garažnih vrat najprej odstranimo pokrov.
   2. Pritisnemo tipko CODE. Pri številki se bo zasvetila rdeča pika.
   3. Medtem, ko rdeča pika še vedno sveti, pritisnemo 2 do 3 x poljubni gumb na daljincu, ki ga želimo programirati za odpiranje vrat.
   4. Odpiranje vrat je sedaj programirano pod želeno tipko.

V kolikor daljinec kljub vsem opravljenim korakom še vedno ne deluje, je čas, da na pomoč pokličemo strokovnjake.


Boniteta kakovosti AAAISO 9001-2015Bureau Veritas CertificatoAvstrijska kakovostIzdelano v Sloveniji10 letna garancija na lamele5 letna garancija na motorNaložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija

Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.Uporabljamo piškotke, ki nam s pomočjo statistik pomagajo, da bo tvoja izkušnja tukaj ena najboljših. Če niso po tvojem okusu, jih lahko onemogočiš. Če pa z brskanjem po strani nadaljuješ brez spreminjanja nastavitev, bomo razumeli, da se z uporabo piškotkov v celoti strinjaš.
Nastavitve piškotkovNADALJUJ Z OGLEDOM STRANI
NASTAVITVE PIŠKOTKOV

Tudi mi uporabljamo piškotke, ki nam s pomočjo statistik pomagajo, da bo tvoja izkušnja tukaj ena najboljših. A brez skrbi - so domači.
Več o tem si lahko prebereš v Obvestilu o piškotkih, izklopiš ali vklopiš pa jih lahko spodaj.
SHRANI NASTAVITVE