Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

7 nasvetov za varna garažna vrata!

Mnogi varnosti garažnih vrat ne jemljejo dovolj resno. Garaža je običajno namenjena vsemu drugemu, kot zgolj parkiranju vašega avtomobila. V njej imajo običajno prostor tudi otroške igrače, kolesa, vrtno orodje in še kaj bi se našlo. Prav zaradi tega garažna vrata, ki so po vsej verjetnosti obenem tudi največja vrata v vašem domu, veljajo za enega najpogosteje uporabljenih vhodov. In temu primerno je potrebno nameniti tudi pozornost njihovi varnosti.
  1. Poskrbite, da bo daljinski upravljalnik vedno shranjen na mestu, ki je izven dosega majhnih otrok. V kolikor imajo vaša garažna vrata še kakšen drug način odpiranja, potem poskrbite, da velja enako. V vsakem primeru zagotovite, da ni nikakršne možnosti, da bi otroci odprli vrata.
  2. Naučite se, kako se uporablja mehanizem za ročni odklop pogona.
  3. Redno pregledujte ključne elemente garažnih vrat – vzmeti, ležaje, vodila … V primeru, da opazite kakršnekoli znake obrabe ali nepravilnosti pokličite proizvajalca in se dogovorite za servis. Samo tako boste zagotovili, da bodo vrata varna za vse uporabnike.
  4. Naredite test, pri katerem boste preverili, ali se vrata ob naletu na oviro res ustavijo. Pod njih postavite nekaj mehkega, da jih ne poškodujete. Pomagate si lahko s kakšno kartonasto škatlo ali žogo.
  5. Prstov nikar ne vtikajte v pregib med dvema paneloma sekcijskih vrat, o tem pa podučite tudi otroke. Če vaša garažna vrata nimajo tako imenovanega »hand-push« sistema, ki bo preprečil priprtje prstov, priporočamo, da razmislite o zamenjavi garažnih vrat.
  6. Vrata naj bodo vedno zaprta, še posebej v primeru, da odhajate na dopust. Priporočamo, da jih v tem času tudi izklopite iz električnega omrežja.
  7. Pazite na daljinski upravljalnik in ga ne puščajte na vidnem mestu, saj ga lahko ukradejo. Nepridipravi tako ne bodo prišli samo do stvari, ki jih hranite v vaši garaži, ampak bodo imeli dostop tudi o vašega doma.
V podjetju Hanus varnost garažnih vrat postavljamo izredno visoko, zato so vsa naša vrata certificirana in preizkušena ter v skladu z najstrožjimi evropskimi varnostnimi zahtevami.


7 nasvetov za varna garažna vrata!
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.