Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

6 idej kako povečati varnost garažnih vrat pred nepridipravi!

Garažna vrata so zelo priročna, zaradi česar veljajo za enega najpogostejših uporabljenih vhodov v dom. Prav zaradi tega so pogosto tarča tatov, sploh v primeru, ko niso dobro zavarovana. Ker pa si seveda nihče ne želi, da bi garažna vrata bila tista, skozi katere bi nepridipravi prišli do notranjosti vašega doma, vam predstavljamo nekaj nasvetov, kako povečati njihovo varnost in s tem varnost doma tudi, ko ste odsotni

1. Skrijte daljinec za odpiranje in zapiranje garažnih vrat
Daljinec za odpiranje in zapiranje garažnih vrat se naj vedno nahaja na mestu, ki ni vidno vsem. Nikakor ga ne puščajte v avtomobilu, saj ga lahko tatovi, medtem ko vdrejo v avtomobil vzamejo, preverijo kje živite in vas obiščejo naslednjič, ko boste v službi.

2. Redno menjajte kodo
Če garažna vrata odpirate s pomočjo kode priporočamo, da jo redno spreminjate – na vsakih nekaj mesecev (4-6 recimo). Varnost vaših garažnih vrat boste povečali hitro in preprosto.

3. Redno opravljajte preglede
Vsake toliko časa natančno preglejte garažna vrata. Včasih so razpoke ali reže, ki jih niste opazili, dovolj za vdor. Takšne preglede še posebej priporočamo ob menjavi letnih časov, kot je prehod iz zime na pomlad, saj se lahko zgodi, da sneg ali led poškodujeta kakšen del.

4. Povprašajte po dodatni ključavnici
Razmislite o namestitvi dodatne ključavnice, ki jo lahko uporabite ob daljši odsotnosti. Tovrstne ključavnice ni mogoče odpreti z daljinskim upravljalcem, saj zahteva ročno odpiranje s ključem.

5. Dodajte razsvetljavo
Predlagamo, da nad garažnimi vrati namestite razsvetljavo, ki jo aktivira gibanje.

6. Vrata redno zaklepajte
Garažna vrata imejte vedno zaprta, tudi če ste doma. S tem boste vsiljivcem precej otežili dostop do vaših stvari ali doma.

Ni pa varnost garažnih vrat povezana samo z nepovabljenimi obiskovalci. Ker se garažna vrata tretirajo kot delovni stroj je pomembno, da poznate nekatera »pravila«, ki bodo poskrbela, da ne pride do neželenih poškodb.

Poskrbite, da bo daljinski upravljalnik vedno shranjen na mestu, ki je izven dosega majhnih otrok. V kolikor imajo vaša garažna vrata še kakšen drug način odpiranja, potem poskrbite, da velja enako. V vsakem primeru zagotovite, da ni nikakršne možnosti, da bi otroci odprli vrata. Redno pregledujte ključne elemente garažnih vrat – vzmeti, ležaje, vodila … V primeru, da opazite kakršnekoli znake obrabe ali nepravilnosti pokličite proizvajalca in se dogovorite za servis. Samo tako boste zagotovili, da bodo vrata varna za vse uporabnike.

Priporočamo tudi, da naredite test, pri katerem boste preverili, ali se vrata ob naletu na oviro res ustavijo. Pod njih postavite nekaj mehkega, da jih ne poškodujete. Pomagate si lahko s kakšno kartonasto škatlo ali žogo. Prstov nikar ne vtikajte v pregib med dvema paneloma sekcijskih vrat, o tem pa podučite tudi otroke. Če vaša garažna vrata nimajo tako imenovanega »hand-push« sistema, ki bo preprečil priprtje prstov, priporočamo, da razmislite o zamenjavi garažnih vrat.

V podjetju Hanus varnost garažnih vrat postavljamo izredno visoko, zato so vsa naša vrata certificirana in preizkušena ter v skladu z najstrožjimi evropskimi varnostnimi zahtevami.


6 idej kako povečati varnost garažnih vrat pred nepridipravi
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.