Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

3 prednosti dobro izoliranih garažnih vrat, na katere ne bi pomislili!

Glasna, poškodovana, počasna garažna vrata … čas je za menjavo!

Zamenjava garažnih vrat je eden izmed najlažjih načinov izboljšave izgleda in uporabnosti vašega doma. Hkrati pa garažna vrata veljajo za eno izmed renovacij, ki vašemu domu najbolj povišajo vrednost. Čeprav so stroški garažnih vrat nižji, če jih primerjamo z drugimi popravki vašega doma, pa prinašajo velike prednosti. Seveda, če boste izbrali kakovostnega ponudnika in kakovosten izdelek.

Stroški ogrevanja in energije se precej spreminjajo, vsak izmed nas pa si želi, da bi le ti ostali čim nižji. Prav tukaj je ključna dobra izolacija našega doma. Pri tej pa moramo pozornost pogosto nameniti garaži in še posebej – garažnim vratom! Vas zanimajo prednosti dobro izoliranih garažnih vrat?

1. Dobro izolirana garažna vrata prihranijo veliko energije in nižajo stroške ogrevanja
Večina nasvetov glede prihranka energije je osredotočena na notranjost vašega doma – izolacija oken, vhodnih vrat, dober ogrevalni sistem … Garaža pa žal velikokrat ostane spregledana. To se pa ne bi smelo dogajati. Garaže so večinoma povezane s hišo. Morda si s hišo delijo skupno steno, morda imate nad garažo postavljeno še en prostor, ali pa sta garaža in hiša povezani s prehodom.

Garaža, ki si steno deli z vašo hišo najverjetneje ni ogrevana in prav zato lahko precej zniža temperaturo v vašem domu. Prav tako garaže ne dojemamo kot prostora v katerem bo kdorkoli živel, zato zanjo veljajo precej drugačni standardi. Dovoljenih je veliko več špranjic, lukenj in drugih predelov, ki omogočajo uhajanje hladnega zraka. Garažna vrata tudi odpiramo večkrat dnevno, kar pomeni, da večkrat dnevno odpremo skoraj celotno steno naše garaže in vanjo spustimo hladen zunanji zrak. Če pa garažna vrata niso dobro izolirana, lahko ta hladen zrak prepuščajo v vaš dom tudi, ko so zaprta. Tako bodo vaši stroški visoki, vas pa bo še zmeraj zeblo.

V kolikor garažna vrata velikokrat odpirate ali pa jih celo uporabljate kot oseben prehod, bodo vaši stroški lahko malce višji tudi, če bodo dobro izolirana. Namesto tega, da vsakič v celoti odpirate rolo ali pa sekcijska vrata, morda izberite stranska sekcijska vrata ali pa vrata v vratih. Namesto celotnih vrat se bo tako odprl ožji predel, ki bo dovolj velik za vaš prehod.

2. Dobro izolirana garažna vrata so bolj vzdržljiva in odporna na vremenske razmere
Še ena prednost, ki jo doda dobra izolacija vaših garažnih vrat, je vzdržljivost. Dobro izolirana garažna vrata, pa naj bodo za tako industrijsko kot splošno rabo, so povsem drugačna od starejših enoplastnih garažnih vrat. Veliko današnjih, modernejših in boljše zasnovanih garažnih vrat, je narejenih iz jeklenega ali pa aluminijastega okvirja. Okvir je nato napolnjen z izolacijo, ki se nato stisne med enojne ali dvojne jeklene plošče. Tako ustvarimo lahka, energetsko učinkovita garažna, za katera obstaja manj verjetnosti, da bi se hitro poškodovala. Starejša garažna vrata so navadno bila narejena iz tanjših jeklenih panelov in brez izolacij. Tako jih je bilo povsem preprosto poškodovati z morebitnim udarcem avtomobila ali pa celo s kolesom in košarkarsko žogo. Te manjše poškodbe pa zahtevajo veliko več vzdrževanja s strani lastnikov domov.

Za poškodbe je velikokrat lahko krivo tudi vreme. Hladno vreme ima vpliv na jeklene komponente vrat, vročina pa na panele. Ekstremno nizke ali visoke temperature lahko vplivajo tudi na vzmeti in vodila vrat. Izolacija pa že sama vrata obvaruje pred temperaturnimi nihanji.

3. Dobro izolirana garažna vrata poskrbijo tudi za vaše jeklene konjičke
Avtomobili v garažah, ki so zavarovani z dobro izoliranimi garažnimi vrati, ne bodo izpostavljeni izredno mrzlemu vremenu in zmrzali. Nizke temperature lahko precej škodijo vašemu avtomobilu, saj se lahko pojavi:
  • krajša življenjska doba avtomobilske baterije ali pa prazna baterija,
  • težave z menjalnikom, motorjem in zavorno tekočino,
  • nizek zračni tlak v pnevmatikah,
  • nezanesljivo ožičenje.

Nižje bodo temperature, več možnosti je, da bo vaš avtomobil naletel na eno izmed zgoraj opisanih težav. Glede na raziskave, pa naj bi dobro izolirana garažna vrata dvignila temperaturo v vaši garaži za približno 6 °C. To se pa že precej pozna, kajne?

Za vrhunska in odlično izolirana garažna vrata poskrbimo prav mi. Izpolnite obrazec na naši spletni strani ali pa pokličite na 051 899 990 in skupaj bomo zagotovo našli rešitev, ki bo zadostila vsem vašim željam in potrebam.


3 prednosti dobro izoliranih garažnih vrat, na katere ne bi pomislili!
Boniteta kakovosti AAAISO 9001-2015Bureau Veritas CertificatoAvstrijska kakovostIzdelano v Sloveniji10 letna garancija na lamele5 letna garancija na motor
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.