Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

3 nasveti za enostavno čiščenje garažnih vrat!

Predvidevamo, da so garažna vrata največja vrata v vašem domu. Ker so ves čas izpostavljena najrazličnejšim vremenskim razmeram je pomembno, da jih redno čistite. Pa ne samo zato, ker močno prispevajo k izgledu vašega doma, temveč tudi zato, ker bodo samo tako ostala lepa in dočakala dolgo življenjsko dobo.

Kako pogosto čistiti garažna vrata? Kakšne pripomočke uporabljati pri tem? Odgovore na vsa ta vprašanja najdete v nadaljevanju.

Kdaj čistiti garažna vrata?

Na splošno priporočamo, da se garažna vrata očistijo vsaj dvakrat letno, in sicer spomladi ter jeseni. V primeru, da živite na bolj “kritičnem” območju, kot je recimo obala, kjer je v zraku veliko soli, pa jih je potrebno čistiti pogosteje. Očistite jih tudi takrat, ko na njih opazite cvetni prah, olje ali sledove kakšne druge umazanije. Ni potrebno čakati na nov letni čas.

Pogostost čiščenja je odvisna tudi od tega, na kakšen objekt so garažna vrata namontirana. V primeru, da so na hlevu, jih je potrebno čistiti pogosteje, sploh vodila (zaradi silosa). Podobno velja za delavnice, kjer je v zraku veliko prahu in pravzaprav za vsa garažna vrata, ki se nahajajo ob makedamski cesti. Pogosteje kot dvakrat letno je priporočljivo čistiti predvsem rolo vrata, saj se na vodila usede prah, ta pa se ob navijanju drgnejo druga ob drugo in pojavijo se lahko manjše poškodbe.

Se pa vodila čistijo s posebnim čistilom, ki ga lahko naročite tudi pri nas. Najprej jih je potrebno obrisati, nato pa namastiti z mazivom, ki ga prav tako dobite pri nas.

Kakšne pripomočke potrebujemo za čiščenje garažnih vrat?


Dovolj bosta mlačna voda in krpa. Za bolj trdovratno umazanijo pa priporočamo toplo vodo z neabrazivnim detergentom, ki ga uporabljate tudi v gospodinjstvu. Po čiščenju jih sperite s čisto vodo. Samo še nasvet - preden vrata obrišete z mokro krpo, je celotno površino potrebno nežno pomesti z mehko metlo, saj boste na tak način odstranili že kar nekaj prahu.

Kaj pa svetlobni elementi?

Čiščenje svetlobnih elementov je prav tako preprosto. Najprej je potrebno nečistočo in prašne delce temeljito sprati z vodo, po potrebi tudi s pH nevtralnim čistilom za gospodinjstvo ter nežno in čisto krpo iz mikrovlaken. Da še bolj poenostavimo – svetobne elemente čistite tako, kot vsa ostala okna v vašem domu.

Morda samo še nekaj nasvetov, na kaj biti pozorni, da vrat med čiščenjem ne poškodujete. Pri čiščenju nikoli ne uporablljajte visokotlačnega čistilca. Izogibajte se uporabi abrazivnih gobic, ki bi lahko poškodovale površino vrat, čistila pa nikoli ne mešajte z belilom.

Lepo ohranjena in dobro vzdrževana garažna vrata vam bodo služila vrsto let, zato je pomembno, da zanje vsake toliko časa najdete nekaj minut in jih očistite.


3 nasveti za enostavno čiščenje garažnih vrat
Boniteta kakovosti AAAISO 9001-2015Bureau Veritas CertificatoAvstrijska kakovostIzdelano v Sloveniji10 letna garancija na lamele5 letna garancija na motor
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.