GALERIJA
IZDELAJ SI VRATA
Vavčer za pridobitev certifikatov
NASVETI

3 koraki, ki jih morate narediti pred nakupom in montažo garažnih vrat

Nakup garažnih vrat je lahko velik zalogaj. Ne samo, da gre za nekoliko višji denarni vložek, ustrezna garažna vrata bodo poskrbela za lepši izgled vašega doma ter, še pomembneje, varnost vašega jeklenega konjička. Seveda ste najverjetneje že raziskali ponudnike garažnih vrat, morda celo pridobili kakšno ponudbo. Vendar, ali veste, kakšne korake morate narediti sami, pred nakupom garažnih vrat?

1. Natančno izmerite kako velika garažna vrata potrebujete

Nakup vaših garažnih vrat bo najverjetneje potekal tako, da boste od ponudnika želeli pridobiti ponudbo. Le-to pa lahko ponudnik sestavi na podlagi točnih informacij, ki mu jih posredujete. Zato je ključnega pomena, da podate natančne mere garažnih vrat, ki jih potrebujete. Vsak milimeter šteje. Le nekaj milimetrov napake in nova garažna vrata že ne bodo primerna za vaš dom. Če niste povsem prepričani, kako se merjenja lotiti, vam bodo pri temu zagotovo pomagali ponudniki. Še več, večina izmed njih bo ponudila tudi natančno izmeritev garažnih vrat.

2. Izberite tip garažnih vrat


Obstaja več tipov garažnih vrat, vendar vsa niso primerna za vse velikosti in tipe garaž. Zato je treba premisliti in natančno izbrati, kateri tip garažnih vrat želite. Sekcijska garažna vrata veljajo za enega izmed bolj priljubljenih tipov. So cenovno dostopna, elegantna in povsem enostavna za uporabo. Omogočajo vgradnjo oken, svetlobnih lamel, loput za živali, zračnike in osebne prehode. Več kot primerna so za domove z manj prostora, saj za odpiranje in zapiranje ne potrebujejo veliko prostora. Pomikajo se namreč navpično navzgor, ko dosežejo določeno višino pa se pričnejo »lomiti« in svojo pot nadaljujejo vodoravno.

Na voljo so tudi stranska sekcijska vrata. Ta se od standardnih razlikujejo v načinu odpiranja. Ne odpirajo se navpično navzgor ampak bočno ob steno. Uporabnikom zato dajejo občutek drugačnosti, modernejšega pristopa in naprednejše tehnologije. Gre za izredno dobro rešitev v primeru, da so na stropu vaše garaže kakšne ovire. Še ena prednost je, da vrata ne potrebujejo osebnega prehoda, saj se lahko odprejo točno toliko, kolikor uporabnik potrebuje.

Rolo garažna vrata potrebujejo še najmanj prostora, saj delujejo po principu rolete. To pomeni, da se ob odpiranj navijajo v zaščitno skrinjo, nameščeno ob vrhu garažnih vrat. Tudi parkirate lahko tik pred njimi in jih nato upravljate preko daljinskega upravljalnika.

3. Kaj storiti tik pred montažo?

Po tem, ko ste opravili izmeritve, izbrali tip vrat, ki jih želite in kontaktirali izvajalca, vam bo ta predlagal datum za montažo garažnih vrat. Da bi montaža potekala brez problema pa se je potrebno držati nekaterih napotkov.

Iz garaže umaknite vaše jeklene konjičke. V bistvu je najbolje, da avtomobilov ali pa drugih prevoznih sredstev sploh ni v bližini med potekom montaže. Iz garaže umaknite tudi vse vrednejše izdelke, za katere menite, da bi se lahko poškodovali. Poskrbite tudi, da v bližini ne bo hišnih ljubljenčkov in otrok. Vso dogajanje bo pri malčkih namreč vzbudilo veliko zanimanja, seveda pa nihče ne želi, da bi pri montaži prišlo do kakšnih modric ali drugih poškodb.


To so le nekateri koraki, ki jih morate storiti pred izbiro in montažo garažnih vrat. Za vas pa smo pripravili tudi nakupovalni vodič za vaša garažna vrata, ki vam bo zagotovo znal odgovoriti na vsa preostala vprašanja!


Boniteta kakovosti AAAAvstrijska kakovostIzdelano v Sloveniji10 letna garancija na lamele5 letna garancija na motor