Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

3 koraki, ki jih morate narediti pred nakupom in montažo garažnih vrat

Nakup garažnih vrat je lahko velik zalogaj. Ne samo, da gre za investicijo, ki jo boste naredili zgolj enkrat ali dvakrat v življenju, ustrezna garažna vrata bodo poskrbela za lepši izgled vašega doma ter, še pomembneje, varnost vašega jeklenega konjička. Verjetno ste že raziskali ponudnike garažnih vrat, morda celo pridobili kakšno ponudbo. Pa veste, katere korake morate pred nakupom narediti sami?

Približno izmerite kako velika garažna vrata potrebujete

Nakup vaših garažnih vrat bo najverjetneje potekal tako, da boste pri ponudniku oddali povpraševanje, le-ta pa vam bo na podlagi ponujenih informacij pripravil ponudbo. Ponudnik bo seveda potreboval informacijo o velikosti željenih garažnih vrat.

Vendar brez skrbi, potrebna je groba ocena mer, da se lahko čim hitreje pripravi vaša ponudba. V vsakem primeru bodo strokovnjaki na vašem objektu opravili meritve, saj bodo tako hkrati ugotovili tudi, ali je izbrani tip garažnih vrat primeren zanj ali ne.

Meritve lahko opravite tako, da približno izmerite odprtino in mere zapišete v obliki širina x višina. V kolikor planirate povečati svetlo odprtino za garažna vrata, zapišite to želeno mero. Ponudnika garažnih vrat bo tudi zanimalo, kje bodo garažna vrata montirana.

 Izmeritev garažnih vrat

Izberete lahko namreč notranjo, vmesno ali pa zunanjo montažo. Dodatna informacija, ki bo ponudniku prišla prav je, kakšna je višina do stropa v garaži, ali je strop pod naklonom, ali se na njem nahaja kakšna ovira ter ali ima objekt dostop do električne napeljave.

V kolikor boste ponudniku omogočili te podatke, smo prepričani, da vam bo že v startu precej dobro svetoval pri pravi izbiri garažnih vrat.

Sicer pa je standardna in obenem najpogostejša dimenzija garažnih vrat 2000 x 2000 mm in 5000 x 2000 mm. V kolikor ste še v fazi odločitve, kako velika garažna vrata potrebujete, boste širino najlažje določili tako, da izmerite širino avta in mu na vsaki strani dodate še 20 ali 30 cm, s čimer boste poskrbeli, da ob uvozu ne boste poškodovali ogledal.

Pri širini garažnih vrat ima pomembno vlogo tudi kot prihoda, saj večji kot bo, bolj široka morajo biti vrata.

Izberite tip garažnih vrat

Obstaja več tipov garažnih vrat, vendar vsa niso primerna za vse velikosti in tipe garaž. Zato se je smiselno širše pozanimati o tem, kakšna garažna vrata bodo za vas prišla v poštev. Sekcijska garažna vrata veljajo za enega izmed bolj priljubljenih tipov.

Parkiran kombi podjetja Hanus pred sekcijskimi garaznimi vrati z imitacijo lesa.

So cenovno dostopna, elegantna in povsem enostavna za uporabo. Omogočajo vgradnjo oken, svetlobnih lamel, loput za živali, zračnike in osebne prehode. Več kot primerna so za domove z manj prostora, saj za odpiranje in zapiranje ne potrebujejo veliko prostora. Pomikajo se namreč navpično navzgor, ko dosežejo določeno višino pa se pričnejo »lomiti« in svojo pot nadaljujejo vodoravno.

Na voljo so tudi stranska sekcijska vrata. Ta se od standardnih razlikujejo v načinu odpiranja. Ne odpirajo se navpično navzgor ampak bočno ob steno. Uporabnikom zato dajejo občutek drugačnosti, modernejšega pristopa in naprednejše tehnologije.

Gladka stranska sekcijska garazna vrata

Gre za izredno dobro rešitev v primeru, da so na stropu vaše garaže kakšne ovire. Še ena prednost je, da vrata ne potrebujejo osebnega prehoda, saj se lahko odprejo točno toliko, kolikor uporabnik potrebuje.

Rolo garažna vrata potrebujejo še najmanj prostora, saj delujejo po principu rolete. To pomeni, da se ob odpiranj navijajo v zaščitno skrinjo, nameščeno ob vrhu garažnih vrat. Tudi parkirate lahko tik pred njimi in jih nato upravljate preko daljinskega upravljalnika.

Rolo garazna vrata temno sive barve

V garažna vrata je mogoče vgraditi tudi najrazličnejše elemente, kot so svetlobne lamele, vrata za osebni prehod, lopute za živali, … Kaj vgraditi je odvisno predvsem od zahtev in želja.

Kaj storiti tik pred montažo?

Po prejetju vaše ponudbe zaprosite za meritev tehnika. Le-ta bo na licu mesta opravil natančno meritev, pregledal objekt in vam dal navodila za pripravo odprtine pred samo montažo garažnih vrat.

Navodila za pripravo montaže so ključnega pomena, saj, v kolikor odprtina ni pripravljena do dneva montaže, montaža novih garažnih vrat ne bo mogoča. To bo za vas pomenilo dodatne stroške, saj se praviloma vsak ponovni prihod na montažo zaračuna.

Pred samo montažo pospravite vso morebitno navlako in prostor popolnoma spraznite. Tako boste zagotovili, da bo montaža garažnih vrat potekala čim bolj tekoče. Po končani montaži monterje natančno povprašajte o delovanju vrat in delovanju varnostnih sistemov.

Naš monter bo z vami opravil tudi primopredajo, v okviru katere bo izvedel številne teste, vse od testa notranje tipke, fototelic, kodnega stikala, ključavnice in zaklepa …

Pozanimajte se, kaj storiti v primeru izpada električne energije ter naredite test odpiranja in zapiranja. Priporočamo, da tudi pregledate vrata in lamele ter v primeru, da najdete kakšno težavo, takoj o le-tej obvestite servisno oziroma reklamacijsko službo.

To so le nekateri koraki, ki jih morate storiti pred izbiro in montažo garažnih vrat. Za vas pa smo pripravili tudi nakupovalni vodič za vaša garažna vrata, ki vam bo zagotovo znal odgovoriti na preostala vprašanja!

Izvajalec podjetja Hanus montira garazna vrata.

Vsekakor je pomembno, da se pred samim nakupom pozanimate tudi o podjetju, ki mu boste zaupali izvedbo novih garažnih vrat. Pozanimajte se, ali ima lastno servisno službo, pogovorite se s kakšno njihovo stranko, da dobite informacije iz prve roke.

V podjetju Hanus smo dnevno deležni zaupanja s strani več deset tisoč strank, kar od nas zahteva, da nudimo storitve in izdelke na najvišji možni ravni. Garažna vrata Hanus imajo vse potrebne certifikate, tudi varnostne, so izdelana v Sloveniji, nanje pa nudimo 10-letno garancijo na lamele in 5-letno garancijo na motor. Pogoj za uveljavljanje garancije pa so seveda redni servisi.Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.