Povpraševanje
Galerija
Čas za menjavo! Do kar -33% popusta na garažna vrata. Sestavi si vrata
Nasveti za Hanus garažna vrata | Skupina Hanus
NASVETI

15 zanimivih dejstev o garažah in garažnih vratih

Zagotovo o garažnih vratih ne razmišljate kot o nečem zabavnem ali poučnem … No, garažna vrata so lahko prav to! Za vas smo na enem mestu zbrali točno takšna dejstva. Prepričani smo, da marsikaj od tega do danes niste vedeli.

Garažna vrata so eden najpomembnejših delov naših domov, obenem pa eden najhitreje spregledanih. So bistvena za vsak dom, saj so v uporabi na dnevni bazi, zato veljajo za eno pomembnejših odločitev. So preprosta za uporabo, nudijo visoko udobje in varnost.

 1. Beseda garaža prihaja iz francoske besede »garer« in pomeni zavetje.
 2. Najstarejša obstoječa garaža in uporabljena garaža ter garažna vrata se nahajajo v kraju Southport v Angliji. V uporabi so od leta 1899.
 3. Garažna vrata z avtomatskim odpiranjem in zapiranjem so bila izumljena leta 1926. Izumil jih je G. Johnson. Šele 40 let kasneje so postala nekaj običajnega.
 4. Povprečna garažna vrata se odprejo 3-5 krat dnevno, kar nanese približno 1.500 odpiranj letno! Zdaj razumete, zakaj morajo biti dovolj kvalitetna.
 5. Povprečna življenjska doba garažnih vrat je 9-10 let, če jih redno vzdržujete pa tudi do 20 let. V 20 letih to nanese nekje med 27.000 in 30.000 odpiranj in zapiranj!
 6. 55 % lastnikov garažnih vrat le-te uporablja kot glavni vhod svojega doma.
 7. Garažna vrata zavzamejo približno 30 % sprednjega dela vašega doma. Zato je pomembno, da so vam tudi vizualno všeč, saj jih boste opazili prav vsakič, ko se boste vrnili domov.
 8. 47 % ljudi, ki so sodelovali v raziskavi Wall Street Journal-a meni, da je najpomembnejša funkcija garaže parkiranje avtomobila. Ostali anketiranci, 53 %, so rekli, da je njihova garaža preprosto preveč polna z ostalimi stvarmi, kot so kolesa, kosilnice, razno orodje in da za avtomobil ni prostora.
 9. Garaža je bila prva pisarna številnih ameriških podjetij, danes tudi največjih in svetovno znanih – Apple, Google, Disney, Harley Davidson …
 10. Garaža je bila tudi priča nastankom nekaterih največjih glasbenih skupin – Nirvana, Metallica, Beatli …
 11. V Ameriki ima garažna vrata več kot 82 milijonov domov! To je toliko garaž, kot je bilo v letu 2013 narejenih avtomobilov.
 12. Danes garaže postajajo vse večje. Približno 20 % vseh garaž nudi zavetje kar dvema avtomobiloma. Posledično pa večja postajajo tudi garažna vrata oziroma jih je na eni garaži več.
 13. Z garažnimi vrati lahko ustvarjamo prihranke. Če so energijsko učinkovita in dobro izolirana, bodo pozimi ohranjala toploto, poleti pa poskrbela za prijeten hlad.
 14. Garažna vrata bodo povečala vrednost vašega doma. Podatki za ameriški trg kažejo, da je donos garažnih vrat pri prodaji doma kar 77 %.
 15. Garažna vrata so največja in najtežja stvar v vašem domu, ki se premika.

Kot vidite, so garažna vrata veliko bolj vsestranska, kot se zdi na prvi pogled. Preverite našo raznoliko izbiro garažnih vrat in z veseljem vam pripravimo brezplačno ponudbo in vam svetujemo.


15 zanimivih dejstev o garažah in garažnih vratih
Boniteta kakovosti AAAISO 9001-2015Bureau Veritas CertificatoAvstrijska kakovostIzdelano v Sloveniji10 letna garancija na lamele5 letna garancija na motor
Vavčer za pridobitev certifikatov
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.