Garažna vrata moderna

Kakšni so trenutni trendi garažnih vrat?

Posted on 14-10-2020 , by: komerciala2 , in , 0 Comments

Kakšni so trenutni trendi garažnih vrat?

Garažna vrata so ena izmed osrednjih točk vašega doma. Posledično gre za element, ki ga veliko število ljudi najprej opazi na vaši stavbi. Seveda pa so se sama garažna vrata skozi zgodovino močno spreminjala. Postala so estetsko izredno dovršena, na voljo je veliko število variacij, barv in motivov, prav tako je na voljo veliko tipov garažnih vrat in vsak izmed njih prinaša različne prednosti. Vas zanima, kakšni so trenutni trendi?

  1. Povečana energetska učinkovitost

 Z naraščanjem stopnje okoljske ozaveščenosti, se je močno povečalo tudi povpraševanje po energetsko učinkoviti in okolju prijazni tehnologiji v domovih. Garažna vrata niso izjema. Številna garažna vrata so narejena iz materialov z izredno dobrimi izolacijskimi lastnosti. To pomeni, da bodo uporabniki porabili veliko manj energije, da vročina poleti ostane pred vrati, pozimi pa mraz.

Dobro izolirana garažna vrata vodijo v veliko večje udobje ter tudi precej nižje račune za komunalne storitve. V kolikor pa posamezniki želijo kupiti vrata, ki so do okolja še bolj prijazna, pa se lahko odločijo za takšna, ki se odpirajo s pomočjo obnovljivih virov energije, npr. sončno energijo.

  1. Večji bivalni prostori

Vedno bolj pogosto je, da lastniki garaž, ali pa vsaj dele garaž, spreminjajo v dodatne bivalne prostore oziroma jim spreminjajo namembnost. Le-to lahko uporabimo kot delavnico, pisarno, domačo telovadnico ali pa otroško igralnico.

Garažna vrata dandanes zagotavljajo zadostno izolacijo, da lahko uporabniki garažo uporabljajo kot podaljšek njihovega doma, brez, da bi se odrekli udobju. Za takšno predelavo prostorov so še posebej primerna sekcijska vrata z osebnim prehodom. Le-ta so odlična rešitev za vse uporabnike, ki garažno uporabljajo kot vhod in izhod v stanovanjski objekt. V primeru izbire vrat z osebnih prehodom, ni potrebno odpirati celotnih sekcijskih dvižnih vrat, kar nam tudi prihrani veliko električne energije, v mrzlih mesecih pa se izognemo tudi izgubi toplote.

  1. Sodobni materiali

Garažna vrata so na voljo v sodobnih materialih, ki so veliko bolj vzdržljivi in nudijo daljšo življenjsko dobo vaših vrat. Vrata so izdelana tudi iz aluminija in jeklene valjane pločevine, oba materiala pa sta lahko prašno barvana. To pa uporabnikom omogoča tudi več izbire pri izgledu samih vrat. Zaradi uporabe posebnega CFC polnila pa vrata prenašajo tudi ekstremne vremenske pogoje.

Ti materiali so izredno lahki, precej bolj stroškovno učinkoviti in veliko bolj trpežni. Močno olajšano je tudi njihovo vzdrževanje in oblikovanje. V kolikor pa še zmeraj želite bolj naraven izgled vašega doma, pa priporočamo, da se odločite za tovrstne materiale v izgledu lesa.

  1. Lepši izgled vrat

Včasih so skoraj vsa garažna vrata izgledala enako, na pogled pa so bila izredno dolgočasna. Na srečo so se časi spremenili. Garažna vrata so na voljo v različnih materialih in oblikah. Lastniki domov lahko izbirajo tudi med različnimi barvami in tako še bolj poudarijo lep estetski izgled njihovega doma. Trenutno najbolj popularna izbira so zagotovo bela in temno siva garažna vrata. Garažna vrata so tako postala odličen način, kako polepšati vašo fasado.

  1. Izboljšana tehnologija

Eden izmed največjih napredkov na področju garažnih vrat je zagotovo vpeljava moderne tehnologije v sam mehanizem vrat. Uporaba daljincev ali odpiranja vrat s pomočjo wi-fija je v preteklih letih močno narastla. Sedaj lahko uporabniki nadzirajo svoja garažna vrata z uporabo aplikacije na pametni napravi, ne glede na to, kje se nahajajo. Številne aplikacije in sistemi omogočajo tudi, da se garažna vrata odpirajo in zapirajo ob določenem času.

  1. Naravna svetloba

Ker veliko družin svoje garaže pretvarja v bivalne ali pa delno bivalne prostore, je zmeraj bolj popularen trend tudi ta, da posamezniki izbirajo garažne vrata, ki prepuščajo naravno svetlobo. V večino garažnih vrat je mogoča montaža svetlobnih panelov, ki omogočajo, da bo vaša garaža obsijana z naravno svetlobo.

 

Iščete moderna garažna vrata? Potem nas kar kontaktirajte na prodaja@hanus.si ali pa obiščite našo Facebook stran.

 

share: