3 prednosti dobro izoliranih garažnih vrat, na katere ne bi pomislili!

Posted on 17-12-2020 , by: komerciala2 , in , 0 Comments

3 prednosti dobro izoliranih garažnih vrat, na katere ne bi pomislili!

 

Garaža hitro izgublja toploto ali pa je zelo hladna? Čas je za menjavo!

Zamenjava starih garažnih vrat je eden izmed najlažjih načinov izboljšave toplotne izolativnosti vaše garaže. Čas je, da izberete  kakovostnega ponudnika in kakovosten izdelek.  Stroški ogrevanja in energije se precej spreminjajo, vsak izmed nas pa si želi, da bi le ti ostali čim nižji. Prav tukaj je ključna dobra izolacija našega doma. Pri tej pa moramo pozornost pogosto nameniti garaži in še posebej – garažnim vratom! Vas zanimajo prednosti dobro izoliranih garažnih vrat?

  1. Dobro izolirana garažna vrata prihranijo veliko energije in nižajo stroške ogrevanja

Večina nasvetov glede prihranka energije je osredotočena na notranjost vašega doma – izolacija oken, vhodnih vrat, dober ogrevalni sistem … Garaža pa žal velikokrat ostane spregledana. To se ne bi smelo dogajati. Garaže so večinoma povezane s hišo. Morda si s hišo delijo skupno steno, morda imate nad garažo postavljeno še en prostor ali pa sta garaža in hiša povezani s prehodom.

Garaža, ki si steno deli z vašo hišo najverjetneje ni ogrevana in prav zato lahko precej zniža temperaturo v vašem domu. Prav tako garaže ne dojemamo kot prostora v katerem bo kdorkoli živel, zato zanjo veljajo precej drugačni standardi. Dovoljenih je veliko več špranjic, lukenj in drugih predelov, ki omogočajo uhajanje hladnega zraka. Garažna vrata tudi odpiramo večkrat dnevno, kar pomeni, da večkrat dnevno odpremo skoraj celotno steno naše garaže in vanjo spustimo hladen zunanji zrak. Če pa garažna vrata niso dobro izolirana, lahko ta hladen zrak prepuščajo v vaš dom tudi, ko so zaprta. Tako bodo vaši stroški višji, vas pa bo še zmeraj zeblo.

V kolikor celotna garažna vrata velikokrat odpirate ali pa jih celo uporabljate za prehod oseb ali prenos manjših predmetov, bodo vaši stroški lahko višji tudi, če bodo dobro izolirana. Namesto tega, da vsakič v celoti odpirate rolo ali pa sekcijska vrata, morda izberite stranska sekcijska vrata ali pa sekcijska vrata z osebnim prehodom. Namesto celotnih vrat se bo tako odprl ožji predel, ki bo dovolj velik za vaš prehod.

  1. Dobro izolirana garažna vrata so bolj vzdržljiva in odporna na vremenske razmere

Še ena prednost, ki jo doda dobra izolacija vaših garažnih vrat, je vzdržljivost. Dobro izolirana garažna vrata, so povsem drugačna od starejših enoplastnih garažnih vrat. Veliko današnjih, modernejših in boljše zasnovanih garažnih vrat, je narejenih iz bolj vzdržljivih materialov, npr. pocinkanega valjanega jekla ali aluminija. Lamele ali paneli se zapolnijo z izolacijsko peno, ki poveča konstrukcijsko trdnost, hkrati pa tudi poveča izolativnost. Tako ustvarimo lahka, energetsko učinkovita garažna vrata, za katera obstaja manj verjetnosti, da bi se hitro poškodovala.  Starejša garažna vrata so navadno bila narejena iz tanjših jeklenih panelov in brez izolacij, nekatera pa celo iz težkega železa. Tanjša je bilo povsem preprosto poškodovati z morebitnim udarcem avtomobila ali pa celo s kolesom in košarkarsko žogo. Te manjše poškodbe pa zahtevajo veliko več vzdrževanja s strani lastnikov domov.

Na trajnost garažnih vrat ima velik vpliv tudi vreme. Starejši materiali se ob hudem mrazu krčijo, pri vročini pa širijo. Les je zaradi obrabe tudi potrebno pogosteje vzdrževati. Modernejša garažna vrata so na takšne pojave precej bolj odporna. Npr, aluminij ne rjavi, pocinkana pločevina ima daljšo trajnost. Ker so pri modernejših vratih uporabljene tudi naprednejše tehnike barvanja (prašno barvanje), pa to podaljša življenjsko dobo izgleda garažnih vrat, saj barve ne zbledijo ali se odluščijo.

  1. Dobro izolirana garažna vrata poskrbijo tudi za vaše jeklene konjičke

Avtomobili v garažah, ki so zavarovani z dobro izoliranimi garažnimi vrati, ne bodo izpostavljeni izredno mrzlemu vremenu in zmrzali. Nizke temperature lahko precej škodijo vašemu avtomobilu, saj se lahko pojavi:

  • krajša življenjska doba avtomobilske baterije ali pa prazna baterija,
  • težave z menjalnikom, motorjem in zavorno tekočino,
  • nizek zračni tlak v pnevmatikah,
  • nezanesljivo ožičenje,
  • problemi z vžigom avtomobila.

Nižje bodo temperature, več možnosti je, da bo vaš avtomobil naletel na eno izmed zgoraj opisanih težav. Glede na raziskave, pa naj bi dobro izolirana garažna vrata dvignila temperaturo v vaši garaži za približno 6 °C. To se pa že precej pozna, kajne?

Za vrhunska in odlično izolirana garažna vrata poskrbimo prav mi. Izpolnite obrazec na naši spletni strani ali pa pokličite na 051 899 990 in skupaj bomo zagotovo našli rešitev, ki bo zadostila vsem vašim željam in potrebam.

 

 

share: