3 koraki, ki jih morate narediti pred nakupom in montažo garažnih vrat

Posted on 29-10-2020 , by: komerciala2 , in , 0 Comments

3 koraki, ki jih morate narediti pred nakupom in montažo garažnih vrat

Nakup garažnih vrat je lahko velik zalogaj. Ne samo, da gre za nekoliko višjo investicijo, ustrezna garažna vrata bodo poskrbela za lepši izgled vašega doma ter, še pomembneje, varnost vašega jeklenega konjička. Seveda ste najverjetneje že raziskali ponudnike garažnih vrat, morda celo pridobili kakšno ponudbo. Vendar, ali veste katere korake morate pred nakupom narediti sami?

  1. Približno izmerite kako velika garažna vrata potrebujete

Nakup vaših garažnih vrat bo najverjetneje potekal tako, da boste pri ponudniku oddali povpraševanje, le-ta pa vam bo na podlagi ponujenih informacij pripravil ponudbo. Ponudnik bo seveda potreboval informacijo o velikosti željenih garažnih vrat. Vendar brez skrbi, potrebna je groba ocena mer, da se lahko čim hitreje pripravi vaša ponudba. V vsakem primeru bodo strokovnjaki na vašem objektu opravili meritve, saj bodo tako hkrati ugotovili tudi, ali je izbrani tip garažnih vrat primeren zanj ali ne.

Meritve lahko opravite tako, da približno izmerite odprtino in mere zapišete v obliki širina x višina. V kolikor planirate povečati svetlo odprtino za garažna vrata, zapišite to želeno mero. Ponudnika garažnih vrat bo tudi zanimalo, kje bodo garažna vrata montirana. Izberete lahko namreč notranjo, vmesno ali pa zunanjo montažo. Dodatna informacija, ki bo ponudniku prišla prav je, kakšna je višina do stropa v garaži, ali je strop pod naklonom ter ali ima objekt dostop do električne napeljave.

V kolikor boste ponudniku omogočili te podatke, smo prepričani, da vam bo že precej dobro svetoval pri pravi izbiri garažnih vrat.

  1. Izberite tip garažnih vrat

Obstaja več tipov garažnih vrat, vendar vsa niso primerna za vse velikosti in tipe garaž. Zato se je smiselno širše pozanimati o tem, kakšna garažna vrata bodo za vas prišla v poštev. Sekcijska garažna vrata veljajo za enega izmed bolj priljubljenih tipov. So cenovno dostopna, elegantna in povsem enostavna za uporabo. Omogočajo vgradnjo oken, svetlobnih lamel, loput za živali, zračnike in osebne prehode. Več kot primerna so za domove z manj prostora, saj za odpiranje in zapiranje ne potrebujejo veliko prostora. Pomikajo se namreč navpično navzgor, ko dosežejo določeno višino pa se pričnejo »lomiti« in svojo pot nadaljujejo vodoravno.

Na voljo so tudi stranska sekcijska vrata. Ta se od standardnih razlikujejo v načinu odpiranja. Ne odpirajo se navpično navzgor ampak bočno ob steno. Uporabnikom zato dajejo občutek drugačnosti, modernejšega pristopa in naprednejše tehnologije. Gre za izredno dobro rešitev v primeru, da so na stropu vaše garaže kakšne ovire. Še ena prednost je, da vrata ne potrebujejo osebnega prehoda, saj se lahko odprejo točno toliko, kolikor uporabnik potrebuje.

Rolo garažna vrata potrebujejo še najmanj prostora, saj delujejo po principu rolete. To pomeni, da se ob odpiranj navijajo v zaščitno skrinjo, nameščeno ob vrhu garažnih vrat. Tudi parkirate lahko tik pred njimi in jih nato upravljate preko daljinskega upravljalnika.

Velikokrat se zgodi, da stranke povprašujejo po rolo garažnih vratih, saj se ne zavedajo, da lahko za enako, morda celo nižjo, ceno dobijo kvalitetnejša sekcijska vrata. Zato le premislite.

  1. Kaj storiti tik pred montažo?

Po prejetju vaše ponudbe, zaprosite za meritev tehnika. Le-ta bo na licu mesta opravil natančno meritev, pregledal objekt in vam dal navodila za pripravo odprtine pred samo montažo garažnih vrat. Navodila za pripravo montaže so ključnega pomena, saj, v kolikor odprtina ni pripravljena do dneva montaže, montaža novih garažnih vrat ne bo mogoča. To bo za vas pomenilo dodatne stroške, saj se praviloma vsak ponovni prihod na montažo zaračuna.

Pred samo montažo pospravite vso morebitno navlako in prostor popolnoma spraznite. Tako boste zagotovili, da bo montaža potekala čim bolj tekoče. Po končani montaži monterje natančno povprašajte o delovanju vrat in delovanju varnostnih sistemov. Pozanimajte se, kaj storiti v primeru izpada električne energije ter naredite test odpiranja in zapiranja. Priporočamo, da tudi pregledate vrata in lamele ter v primeru, da najdete kakšno težavo, takoj o le-tej obvestite servisno oziroma reklamacijsko službo.

 

To so le nekateri koraki, ki jih morate storiti pred izbiro in montažo garažnih vrat. Za vas pa smo pripravili tudi nakupovalni vodič za vaša garažna vrata, ki vam bo zagotovo znal odgovoriti na vsa preostala vprašanja!

share: